Hovland vartet opp med superrunde: – Veldig fornøyd

Viktor Hovland (25) vartet opp med en runde på fem slag under par på lørdag i Wells Fargo Championship. Dermed kan han fortsatt blande seg inn i seierskampen i søndagens avslutning.

VITAMINBOOST?: Viktor Hovland spiller stadig bedre i Wells Fargo Championship. Her er han under lørdagens runde.

Kanonrunden gjør at Ekeberg-mannen er syv slag under par sammenlagt. Foran den siste runden er han på delt 16. plass, ni slag bak amerikaneren Wyndham Clark, som leder med to slag på nærmeste konkurrent, landsmannen Xander Schauffele.

– Vi får håpe at det blåser litt opp og at gutta ikke sniker seg altfor langt foran. Spiller vi en god runde i morgen også, kan det hende vi har en sjanse, sa Viktor Hovland til Discovery+ da han var ferdigspilt, men det spørs om han ikke føler at det er akkurat litt for langt opp.

Etter svakt spill på åpningsdagen torsdag, hevet Hovland seg på fredag. Og lørdag forsatte altså den gode trenden da nordmannen vartet opp med syv birdier, to bogeyer og resten par. Det holdt altså til en runde på –5.

– Minus fem på denne banen, er gigantisk bra. Du skal ikke se bort fra at det blir dagens laveste runde. Det er det enn så lenge, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud etter Hovlands storspill.

Men det ble det ikke: Nevnte Clark (-8) og Schauffele (-7), samt Brendan Todd (-6), var bedre.

– Det var fett i dag. Det var mye bra golf. Jeg startet ganske stødig og var veldig tålmodig, og så begynte jeg å senke et par putter. Da ble det morsomt. Et par unødvendige bogeyer, der føler jeg at jeg kunne gjort det bedre, men jeg er veldig fornøyd med fem slag under par her, sa Hovland.

Nordmannen mener nøkkelen til den gode runden var å slappe mer av. Selv om han havnet ute av posisjon flere ganger, hentet han seg som regel inn med det han selv omtaler som «smart spill».

– Jeg måtte bare stole på nærspillet og puttingen, sier Hovland.

Vinneren av Wells Fargo Championship får en sum på hele 38 millioner kroner. Hovland kom på tredjeplass i turneringen i 2021.

  • Se Wells Fargo Championship på Discovery+. Søndagens hovedsending vises på Eurosport Norge fra kl. 19.