Madla-kvinnen er en av norsk idretts mektigste. En hockeykrangel for over 20 år siden fikk henne engasjert

Elisabeth Faret hadde knapt kommet i gang med arbeidet i idrettsstyret da korona lammet samfunnet. Nå vil hun gå løs på fire nye år for å gjenreise idretten.

Treningssenteret på UiS har vært stengt, men i vår har studentene funnet tilbake til klatreveggen. Elisabeth Faret er glad for at verden begynner å ligne på seg selv.

Som direktør for Studentsamskipnaden i Stavanger har hun vært gjennom et krevende år. Uten studenter på universitetet er det ikke behov for kantiner. Sportssenteret har vært stengt i perioder, og ansatte har blitt sagt opp eller permittert. Ingenting er som det pleier i idretten heller. Mye av toppidretten går sin skjeve gang, mens ingen vet hvor mange som dukker opp igjen når breddeidretten etter hvert får lov til å starte. Det er tøffe tider, både i dagjobben og «bijobben» som styremedlem i idrettsstyret. Hvis Elisabeth Faret velges for fire nye år, er en av oppgavene hennes å få idretten opp igjen etter korona.

– Ta studentidretten, for eksempel. Den er helt død. Jeg er spent på hvor mange som har falt fra i perioden med korona. Ungdom på 14–15 som var på terskelen til å satse videre, og de på 19–20 som slutter fordi det er for tøft. Og ikke minst de frivillige, foreldrene som kjører ungene sine på trening. Kommer foreldrene tilbake igjen? Hvordan skal vi skape engasjement? Vi har brukt tiden på hytta og i båten. Jeg er speaker på hockeykamper, men uten arrangementer har jeg i stedet vært på fjellet hver eneste helg siden jul.

Les hele saken med abonnement