Sjelden feil stoppet Granerud på rekordjakt: – Godt å se at han er et menneske

Halvor Egner Granerud (24) hadde alle muligheter til å tangere Roar Ljøkelsøys rekord, men feilet i finaleomgangen. Trøsten var at Marius Lindvik kom på pallen.

Halvor Egner Granerud fikk merke at selv han kan gjøre feil.

Hele sesongen har 24-åringen fra Asker hoppet som en sveitsisk klokke. Så stabil har han vært at enkelte før rennet i polske Zakopane begynte å sammenligne ham med en robot.

Slik så det også ut i den første omgangen. Helt etter oppskriften, tok Granerud ledelsen. Men som sistemann fra toppen i finaleomgangen, gjorde han en sjelden feil.

– Det skjer noe vi aldri har opplevd før. Han gjør en stor teknisk feil. Han starter satsbevegelsene for sent, og ble stående mer oppreist, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen forbløffet etter at rennet var over.

Granerud var selvfølgelig skuffet etter det som hendte i snødrevet i bakken i Zakopane. Han skjønte selv at det ikke holdt til seier denne gangen.

Målbevisst på alle hopparenaer, men akkurat i Zakopane sviktet det litt.

Jakten på Ljøkelsøy

Bare sekunder tidligere hadde norske hoppentusiaster satt pekefingeren i rekordboken og beveget den oppover på listen over norske verdenscuptriumfer for herrer.

Øverst på den troner Roar Ljøkelsøy med elleve seire. I løpet av én sesong har Granerud maktet ti. Dermed trodde alle at Granerud skulle tangere rekorden.

Slik ble det altså ikke.

– Det er godt å se at Granerud er et menneske, mente NRK-ekspert Evensen.

Dermed kan Ljøkelsøy puste lettet ut. Han innehar rekorden alene i hvert fall en dag til. For allerede søndag får Granerud muligheten til å revansjere seg i Zakopane.

Neste mål for Granerud blir å tangere, deretter gå forbi, og på litt lengre sikt nærme seg den aller største norske: Maren Lundby.

Hun har 30 seire i verdenscupen foreløpig, og ingen planer om å legge opp.

Lindvik beste norske

Det ble likevel litt norsk jubel i Zakopane.

Marius Lindvik hadde vunnet verdenscuprennet i samme bakke for en måned siden. Nå klarte han 141,5 meter, lengst av alle i finaleomgangen, og avanserte til 3. plass.

Lindvik endte bare 1,1 poeng bak den japanske vinneren Ryoyu Kobayashi. Det skilte 0,8 poeng opp til Polens Andrzej Stekala på 2.-plass.

– Når Halvor viser menneskelighet, kommer Marius Lindvik og tar frem et kjempehopp i finaleomgangen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Marius Lindvik ble den største beholdningen, med sin tredjeplass,

Bråthen var godt fornøyd med den norske laginnsatsen. Daniel André Tande ble nummer seks, Granerud nummer syv og Robert Johansson nummer ni.

– Robert er kanskje litt under det vi har sett i det siste, mens Daniel leverer bra og er fornøyd. De er i en bra prosess mot VM.

VM i Oberstdorf kommer senere i februar. Men først er det renn i Romania til uken, siste test før mesterskapet i Tyskland.