Sport

I dag starter sykkel-NM på Lye

De neste dagene arrangeres de tre siste NM-øvelsene på Bryne, Forus og i Sandnes.

Per Strand Hagenes vant NM-gull under fellesstarten for junior i sommer. I dag sykler han lagtempo på Lye.
  • Ingvild Lygren

I dag starter sykkel-NM på Lye med lagtempo. Rittet skulle egentlig vært gjennomført på Sørlandet i juni, men planen ble endret da Kristiansand valgte å avlyse sykkel-NM dette året.

For drøyt tre uker siden valgte Tour des Fjords, sammen med Sandnes Sykkelklubb, å påta seg ansvaret for å arrangere de tre siste NM-øvelsene.

Det betyr at syklistene får gjennomført alle NM-rittene også i dette annerledes-året.

I tillegg arrangeres Norgescup lørdag og søndag i Sandnes denne helgen.

Uten publikum i start- og målområdet

Slik blir siste del av NM arrangert her i distriktet:

  • Torsdag 10. september: Lagtempo på Bryne.
  • Fredag 11. september: Gateritt på Forus.
  • Lørdag 12. september: NM U23 i Sandnes.
Dette er ruten for dagens lagtempo-ritt i NM på Bryne.

– Mange gode mennesker har brettet opp ermene og fått dette til på rekordtid. Det blir et annerledes NM, men et fullverdig ritt og vi får kåret en norsk mester i blant annet lagtempo dette året også. Det er vi veldig fornøyd med, sier Roy Hegreberg til Aftenbladet.

– Jeg tror ikke det hadde vært mulig å få til dette et annet sted i Norge på like kort tid, sier han og roser kommuner, Statens vegvesen og politiet for godt samarbeid.

Les også

Hegreberg løser sykkelfloke: Påtar seg å arrangere NM

NM-helgen på Jæren starter med lagtempo på Lye i dag. Det er ikke tillatt med publikum i start- og målområde, men Hegreberg håper at folk stiller seg opp med flagg langs løypen, med god avstand til både andre publikummere og ryttere, og heier fram syklistene.

Han beskriver lagtempo-løypen som annerledes.

– Det er en rundløype på 21,1 kilometer, og alle klassene sykler samme distanse. Den er passe teknisk, det går litt opp og ned hele dagen, og det er de som er best i dag som vinner, sier han.

Lagtempo arrangeres i klassene kvinner og herrer, senior og junior.

Lokalt gullhåp

Under NM i fellesstart for junior i august, syklet Per Strand Hagenes fra Sandnes, inn til sitt første NM-gull som junior.

LES MER HER:

Les også

17-åring fra Sandnes spås en lovende fremtid som idrettsutøver: – Dette var bare begynnelsen

Hegreberg mener at det er en stor sjanse for at Sandnes sitt juniorlag med Strand Hagenes kan ta steget helt til topps på pallen og sikre seg NM-gull i juniorklassen i dag.

– Strand Hagenes er et fantastisk talent og blant favorittene til å ta gullet. Det er kjekt at han får stille med laget her i dag, og at han deltar på gaterittet i morgen, sier Hegreberg.

Strand Hagenes sykler lagtempo-øvelsen med Johan Ravnøy og Emil Skår.

Lagtempo starter 17.00 med kvinner senior og junior. Herrer junior starter 18.00 før seniorklassen for menn ruller i gang 19.00. Alle klassene sykler 21,1 kilometer.

Les mer om

  1. Sykkel
  2. NM
  3. Tour des Fjords