Hyller Oftedal etter ny storseier: – Håndballens Messi

KOLDING/OSLO (VG) (Tyskland - Norge 23–42) Norge satte et vanvittig tempo for start og spilte tidvis Formel 1-håndball da Tyskland ble smadret 42–23.

– Vi spiller Tyskland ut av hallen, sier Nora Mørk.

Norge gikk ut i 100 mot Tyskland og spilte med et enormt tempo fra start - mye takket være backrekka med kaptein Stine Bredal Oftedal i hovedrollen og en Nora Mørk som nok en gang sprudlet i mesterskapscomebacket.

Allerede til pause sto det 22–14. Og Norge fortsatte kjøret etter hvilen - til slutt endte det imponerende 42–23.

Det mot et sjokkert tysk lag har blitt omtalt som en semifinalekandidat i årets EM.

Se et av høydepunktene fra Norges lekestue her:

Smigret av Messi-sammenligning

Oftedal styrte som vanlig mye i det norske angrepsspillet - og fikk fortjent ros i TV 3s studio til pause:

– Hun er håndballens Lionel Messi, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Kan det bli så mye bedre enn det? Det er store ord og veldig hyggelig selvfølgelig, sier Oftedal om sammenligningen etter kampen.

Györ-proffen ble i juli kåret til verdens beste håndballspiller.

Han får støtte av flere av Oftedals lagvenninner:

– Ja, det er en fin sammenligning. Hun er veldig god på å fordele baller, gå selv og utspiller virkelig alle de tyske spillerne, sier Henny Reistad.

– Jeg tror ikke det er mange andre som kan treffe den tittelen enn henne. Hun er virkelig håndballens Messi. Det er helt fantastisk å spille med henne og hun er absolutt verdens beste håndballspiller, sier Györ-kollega Kari Brattset.

– Stine er uten tvil verdens beste håndballspiller. Det er ikke vanskelig å spille ved siden av henne, sier Mørk.

Nora Mørk herjet

I tillegg til kapteinen spilte Mørk igjen en meget god kamp etter comebacket. Hun herjet med det tyske forsvaret og ble norsk toppscorer med 12 mål. Hun ble av VG igjen kåret til banens beste og belønnet med børskarakter 10.

– I dag traff jeg på toppnivået, sier hun til VG etter kampen.

Mørk har på sine 123 landskamper bare scoret mer enn 12 en gang. 14 mot Russland i OL-semifinalen, men det var med ekstraomganger. To andre kamper med 12. Brasil i OL 2016 og Nederland i EM-finalen (sist hun fikk 10 poeng).

Hele det norske laget samlet seg bak Mørk da EM-arrangøren skulle kåre banens beste spiller. Men en forundret Stine Bredal Oftedal ble kåret.

– Nora satte utrolig mange mål og var toneangivende, så vi trodde jo at det var henne. Jeg den sånn halvveis til Nora, forklarte en smilende Oftedal etter at banens beste-forvirringen hadde fortsatt fra åpningskampen.

Der ble Veronica Kristiansen kåret til banens beste. Hun trodde EM-arrangørene hadde tatt feil av henne og Henny Reistad.

Dermed fikk de norske jentene revansje for EM-tapet for to år siden. Da vant Tyskland 33–32 i den franske byen Brest. Det var med å ødelegge Norges medaljesjanser.

Norge ble nummer fem og endte uten EM-medalje for første gang på 18 år.

Siste norske kamp i gruppespillet er mot Romania mandag. De tapte for Tyskland i sin åpningskamp, og slo Polen lørdag.