Sport

Skarstein vurderer å kutte ut langrennssatsingen

– Det krever mye, sier Paralympics-utøveren.

KAN GI SEG: Birgit Skarstein vurderer å droppe langrennssatsingen. VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Birgit Skarstein må reise hjem fra Paralympics i Sør-Korea uten medaljer. 29-åringen vurderer å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg om roing.

Paralympics i Sør-Korea gikk ikke etter planen for Skarstein. Fall, 7.-plass og to 8.-plasser ble fasiten etter endt mesterskap for verdenscupvinneren sammenlagt.

– Vi må telle på knappene. Vi har gjort fryktelig mye jobb, og det krever mye å holde den satsingen gående, sier Skarstein til NRK.

Les også

Marit Bjørgen beundrer Birgit Skarstein. Dette imponerer henne aller mest: – Helt vanvittig

Foran sesongens desiderte høydepunkt har hun fullført planen som ble lagt i forkant til punkt og prikke. Møysommelig trening, 26 dager i høyden og utvikling av en ny kjelke har vært noen av ingrediensene. Samboer og trener Martin Sletten har i tillegg hatt 40 dagers permisjon for å legge til rette for Paralympics-suksess. Likevel gikk det ikke etter planen i mesterskapet.

– Det skal være en evaluering etter sesongen. Vi får se hva som kommer ut av den. Nå har vi nesten vært et privatlag for å kunne kjøre satsingen som kreves, sier Skarstein.

Det er Tokyo-OL som er det store målet for roeren som ble kåret til Årets paralympiske utøver av Det internasjonale roforbundet (FISA) i 2017. På veien dit kan det være at langrennskarrieren blir lagt på is.

– Hvis det koster for mye energi, tid og krefter i forhold til det det gir, vil det ikke være et pluss med tanke på oppkjøringen mot Tokyo. Det er det som er det store spørsmålet nå, sier Skarstein.

Relevante artikler

 1. SPORT

  Skarstein satser ekstra hardt på roingen: – Paralympics i Tokyo kan bli min siste sjanse

 2. SPORT

  Skarstein satte ny verdensrekord

 3. SPORT

  Skarstein refser OL-lekene: – Hverken utøverne eller konkurransene blir tatt på alvor

 4. SPORT

  Lagets største skiprofil har bestemt seg: – Det er kynisk og kan bli ubehagelig

 5. SPORT

  Langrennssjefen sa at alle unntatt Klæbo har signert utøveravtalen. Han glemte én kvinne.

 6. SPORT

  Birgit Skarstein vant gjev pris for å prestere i to idretter. Nå kan hun få et vanskelig dilemma.