Sport

Thorir: - Det hjelper ikke å synes synd på hverandre lenge

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var mektig imponert over at over 400.000 nordmenn så semifinaledramaet mot Russland midt på natta.

Norges gulldrøm endte med tap i semifinalen.
  • Åge Harald Drangsholt

RIO DE JANEIRO: — Det er imponerende. Fantastisk bra. Vi lar oss begeistre. Folk der hjemme skal vite at vi setter ekstremt stor pris på det. Det er jo mange flere enn det bor på Island. Det står det respekt av, sier islendingen på spørsmålet fra NTB.

Utgangspunktet for spørsmålet var at 423.000 nordmenn i snitt hadde sett Norges semifinaledrama mot Russland, som endte med et bittert 37-38-tap.

Les også

  1. Norge tapte OL-thriller: - Aldri opplevd så mange som har grått så mye

  2. Herrem bommet i sluttsekundene: - Jeg føler jeg svikter alle

— Hjelper ikke å synes synd på hverandre

Fredag kveld norsk tid var det pressetreff med Hergeirsson i OL-landsbyen mens jentene hadde fått fri. Nå handler det om å reise seg for laget, og få med seg en bronse gjennom å slå Nederland i bronsefinalen lørdag.

— Akkurat nå sitter jentene og jobber med hvordan vi kan løfte forsvarsspillet vårt, sier Hergeirsson.

Etter det smertefulle tapet for Russland, som endte i tårer for nesten hele laget, fortalte islendingen at laget igjen er på «stigende kurve».

— Det handler om å ta vare på og vise medfølelse der og da, og så er det å reise seg igjen og løfte hverandre videre. Det hjelper ikke å synes synd på hverandre lenge. Derfor har vi veldig gode mekanismer og metoder for hvordan vi skal løfte oss. I tillegg har vi også spillere som har vært veldig «på» siden vi spiste middag sent i går kveld, sier Hergeirsson.

(Krever innlogging)

— Ekte vinnere reiser seg

Nå handler det om å redde stumpene i mesterskapet hvor Norge åpenbart hadde satt seg et mål om gull.

— Det er stor forskjell på å tape de to siste kontra å vinne den siste kampen. Det ligger i kortene. Men livet går videre uansett.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Han synes ikke det er så veldig stor forskjell på tapet mot Russland kontra andre skuffelser Norge har vært gjennom før.— Vi har tapt og vært skuffet før, selv om det er tøffest i OL. Men slik er det. Vi visste at selv om vi spilte opp mot vårt beste, så kunne vi ryke. Det er ingen som planlegger det, og derfor reagerer jentene som de gjør. Det er naturlig. Samtidig reiser ekte vinnere seg og kommer tilbake, sier landslagssjefen.

Les mer om

  1. OL