Sport

Klitsjko hyllet Brækhus etter comeback-seieren

— Han var godt fornøyd med boksingen, sier Cecilia Brækhus etter en god klem fra tidligere tungvektsmester Vladimir Klitsjko.

svp://32280?view=adressa
  • Roar Lyngøy

Les også:

Les også

  1. Slik har Brækhus blitt enda bedre

  2. Suveren Brækhus: - De sa jeg var ferdig som bokser, nå er jeg her som vinner

HALLE, TYSKLAND (Bergens Tidende): Brækhus ble som ventet altfor god for Chris Namus fra Uruguay.

Etter 10 runder kunne hun løfte hendene i været etter en enstemmig dommeravgjørelse. Det var solid klasseforskjell mellom bergenseren på 34 år og 28-åringen fra Uruguay.

Her veksler Cecilia Brækhus noen ord med Vladimir Klitskjo etter kampen,

Etter kampen fikk Brækhus en god klem og noen ord med ukrainske Vladimir Klitsjko (39), tidligere verdensmester i tungvektsboksing (tapte overraskende for britiske Tyson Fury i slutten av november).Etter bruddet med promotorselskapet Sauerland inngikk Brækhus en avtale med K2 Promotions, som ble opprettet av boksebrødrene Vitalij og Vladimir Klitsjko.

— Klitsjko var veldig fornøyd. Han syntes det var bra boksing, sier Brækhus med et smil når hun møter pressen etter kampen.

Best fra start til slutt

Det ble ingen knockoutseier for Brækhus, slik treneren hadde drømt om, men det viktigste var å vinne og å vise bokseverdenen at hun langt ifra er ferdig.

— Dette er definitivt en av mine aller beste opplevelser. For ett år siden sa de at jeg var ferdig som bokser. Nå, 15 måneder etter skaden, er jeg tilbake her og vinner. Jeg er utrolig glad for å være tilbake, sier Brækhus.

Hun var best fra start til slutt, og etter 10 runder var det ingen tvil blant dommerne.

— Jeg følte at jeg hadde god kontroll på Namus. Jeg «safet» litt, det er tross alt 15 måneder siden forrige kamp. Jeg trengte en skikkelig test, og det fikk jeg. Dette var oppvarming, nå er jeg klar for nye oppgaver, sier Brækhus.

VIDEO: Namus omfavnet Brækhus etter kampen (saken fortsetter under videoen)

— Jeg elsker dette!

Dette var hennes 28. strake seier som proffbokser.

— Jeg er skadefri og i toppform. Det er en fantastisk deilig følelse å være tilbake. Jeg elsker dette, det er hobbyen og jobben min, og det er dette jeg ønsker å holde på med, sier Brækhus.

Hun innrømmer at han holdt litt igjen i boksehallen i Halle lørdag kveld.

— Skaden og det at jeg har vært ute i 15 måneder lå litt i bakhodet, jeg skal innrømme det. Derfor «safet» jeg litt. Men jeg hadde kontroll, og nå er jeg bare utrolig fornøyd og glad, sier Brækhus og smiler bredt.

Nå skal hun ha litt ferie, og det er fullt fortjent etter å ha forsvart VM-beltene.

Treneren: - Brækhus fulgte planen

Johnathon Banks, treneren til Brækhus, var et eneste stort smil etter lørdagens VM-kamp, selv om det ikke ble knockout.

— Jeg er veldig fornøyd med boksingen til Cecilia. Hun gjorde akkurat som vi var blitt enige om. Her var det ingen ting å klage på. Hun brukte jabben sin som vi har trent på, og hun viste alle tilhengerne sine, både fra Norge og Tyskland, at hun er tilbake. Hun viste også at hun har en nydelig jabb, sier Banks til NTB.

- Hva nå?

— Nå må vi tilbake i treningslokalet og starte opp igjen, for det gjelder å bedre seg, først på trening hver dag, og så i kamper. Alle kan vi bli bedre hele tiden, sier Banks.

— Jeg kan garantere at neste kamp kommer til å bli mye bedre enn denne. For jeg vet at Cecilia har mye mer inne enn det hun har vist til nå.

Thomas Hansvoll ga seg ende over av den forestillingen Brækhus sto for.

— Comebacket var veldig bra, og det så ikke ut som om hun var veldig ringrusten. Hun var riktignok litt anspent i de to første rundene, men så løsnet det skikkelig for henne, sier Viasat-kommentatoren til NTB.

VIDEO: KLITSKJO MED BRÆKHUS-SELFIE:

svp://32280?view=adressa

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus