Sport

Justin Gatlin og støtteapparatet etterforskes etter nye avsløringer

Britisk avis skriver at friidrettsstjernens støtteapparat tilbød doping til journalister.

Justin Gatling skal ha sparket treneren etter dopingbeskyldninger.

Den britiske avisen The Daily Telegraph skriver at flere medlemmer av den tidligere dopingtatte amerikanerens støtteapparat skal ha tilbudt å selge prestasjonsfremmende midler til journalister.

De aktuelle journalistene skal ha jobbet under falsk identitet.

Trener Dennis Mitchell, som Gatlin angivelig skal ha sparket etter avsløringene, er blant dem som skal ha tilbudt å skaffe dopingmidlene.

Les også

Chris Froome ansetter samme advokat som Therese Johaug

Gatlin: - Jeg ble sjokkert

I skjulte opptak som The Daily Telegraph har gjort, sier Mitchell og Gatlin-agent Richard Wagner at bruk av forbudte stoffer er svært utbredt i friidretten. Duoen forklarer samtidig hvordan det lar seg gjøre å unnslippe dopingjegerne.

Tirsdag rykket Gatlin selv ut i sosiale medier for å kommentere opplysningene.

– Jeg bruker ikke og har ikke brukt prestasjonsfremmende midler. Jeg ble sjokkert og overrasket over å høre at treneren min hadde noe med at disse beskyldningene dukket opp. Jeg sparket ham så fort jeg fikk høre det, skrev Gatlin på Instagram.

Friidrettsstjernen opplyser at han ikke har noen ytterligere kommentarer så lenge saken nå er blitt mat for advokatene hans.

Både Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og det amerikanske antidopingbyrået skal ha bestemt seg for å se nærmere på opplysningene som nå har fremkommet.

– Undersøkelser som stammer fra tips og varslere spiller en viktig rolle i innsatsen mot doping, sier en talsmann for antidopingbyrået.

Les også

Johaug-advokat mener Gatlin er misforstått: – Langt færre hadde buet om de kjente faktaene

Friidrettspresidenten: - Ekstremt alvorlig

IAAF-president Sebastian Coe, som tidligere har vært kritisk til Gatlin, kaller opplysningene «ekstremt alvorlige».

Ifølge The Daily Telegraph skal Dennis Mitchell og Richard Wagner ha tilbudt veksthormoner og testosteron til en skuespiller.

Justin Gatlins agent gjennom mange år, Renaldo Nehemiah, hevder at Richard Wagner kun har representert Gatlin enkelte ganger, og at Gatlin selv aldri var til stede da bruken av forbudte stoffer ble diskutert.

Gatlin ble tidligere i år verdensmester på 100 meter. Han er to ganger tidligere dømt for brudd på dopingreglementet.

(©NTB)

Les mer om

  1. Friidretts-VM
  2. Doping