Sport

Pedersen med i gullkampen i EM: – Ingenting er avgjort

Før allround-EM avgjøres søndag har Sverre Lunde Pedersen (26) fremdeles muligheten til å ta Norges første gull i mesterskapet siden 1991.

LIGGER GODT AN: Sverre Lunde Pedersen ligger godt plassert før allround-EM skal avgjøres søndag.
  • NTB

Ingen nordmenn har tronet øverst på pallen etter allround-EM siden Johann Olav Koss holdt de to nederlenderne Leo Visser og Bart Veldkamp bak seg i 1991. Halvveis ut i årets mesterskap lever fremdeles gullsjansene til Sverre Lunde Pedersen (26), men han har sin egen nederlandske duo han må stri med i italienske Collalbo.

Etter tredjeplass på lørdagens 500- og 5000-meter er bergenseren kun 0,13 poeng bak Patrick Roest på andre og 0,20 poeng bak lederen Sven Kramer. Det tilsvarer henholdsvis 0,13 og 0,20 sekunder på søndagens 1500-meter.

– Ingenting er avgjort. Det blir selvfølgelig veldig tøft, men jeg kommer ikke til å gi opp før jeg er i mål på 10.000-meteren, sier Pedersen om gullsjansene på telefon fra Italia.

I lørdagens andre løp, 5000-meteren, møtte han selveste Kramer i par. Da fikk han det tøft med å henge på den nederlandske storheten, og måtte slippe ham fra seg inn mot siste veksling. Det betyr ingenting foran søndagens avsluttende 10.000-meter, mener han likevel.

– Å gå mot Kramer er litt utfordrende, for han går litt ujevnt, så jeg blir litt påvirket. Jeg må bare finne mitt eget løp og gå det, sier han.

Les også

Lorentzen tok sin første EM-medalje. Nå håper han på konkurranse fra ungguttene.

Bøkko på fjerde

Håvard Bøkko startet dagen glimrende med 2.-plass på 500 meter. På halvmilen gjorde han nok et godt løp. Bøkko ble nummer seks, og sammenlagt er han nummer fire. Han er et snaut tidspoeng bak Roest og har 2,91 sekunder å hente inn på 1500 meter.

For Sindre Henriksen ligger det dårligere an. Bergenseren gikk en svært svak 5000-meter.

– Jeg kjenner at kroppen ikke har vært helt på lag i det siste. Jeg fikk en ordentlig trøkk, sier han selv til NRK.

Allround-EM avsluttes søndag med 1500- og 10.000-meter.

Les også

Tysker raste mot Graabak etter norsk seier

Nederlandsk gull

Kvinneklassen ble avgjort lørdag, med nederlandske Antoinette de Jong som suveren vinner foran tsjekkiske Martina Sábliková og den italienske hjemmefavoritten Francesca Lollobrigida.

Ida Njåtun ble norske på 10.-plass. På plassen bak fulgte Ragne Wiklund, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 14. Det er kun de åtte beste i sammendraget som får gå den avsluttende 5000-meteren, og ingen av de norske fikk være med på den.

Les mer om

  1. Sverre Lunde Pedersen
  2. Håvard Bøkko
  3. Skøyter