Sport

Oilerstreneren: - Vi var tunge i shortsen

Den gode dytten som Oilers har vært inne i ble brutalt avsluttet da Storhamar gjestet DNB Arena torsdag.

Pål Gulbrandsen fikk både en, to, tre og fire ting å tenke på i torsdagen kamp mot Storhamar.
  • Lars Hjalmarsson

Oilers-Storhamar 1–4:

Selv med tap borte mot Sparta og Lillehammer har Oilers vist gode takter den siste tiden. De taktene var ikke med på isen i DNB Arena torsdag.

– Vi var tunge i shortsen. Vi lot Storhamar diktere kampen mens vi sto og så på. Vi var rett og slett svake i første periode, sier treneren til Oilers, Pål Gulbrandsen.

Rett før første periode var halvspilt var Oilers i angrep, men gjorde det for komplisert. Storhamars Curran brøt spillet, gikk tvers over isen og satte pucken i nettet bak Holm.

– Jeg har sagt det en million ganger. Vi må spille enkelt og være tålmodige, sier Gulbrandsen.

Les også

Vi fulgte kampen: Oilers gikk på en hjemmesmell mot Storhamar

Dagens Oilers-mann

Henrik Holm i Oilersburet vant meget fortjent prisen for dagens beste Oilersspiller. Selv om Oilers vant skuddstatistikken 31–27, så var det gjestene som var nærmest økning i målprotokollen.

– Vi gir dem for mange store sjanser. Jeg har noen gode redninger, men de får komme alene mot meg fire ganger, sier Holm.

Når tredjemålet kommer får gjestene komme alene mot Holm to ganger på rappen. Den første redder han mesterlig. Den andre setter Nicholls i nettet. Allikevel avviser Holm at han føler seg alene.

– Det er all honør til gutta for den krigen de tar. Problemet er at det blir tellefeil. Sånt må vi får bort, sier Holm.

– Vi må være smarte og aggressive. Vi må spille enkelt og raskt. Spiller vi godt i forsvar, så er det lettere å spille godt i angrep også. De tinga henger sammen, sier Gulbrandsen.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Oilers fikk bank av ligalederen

– Lufta går ut av oss

I andre periode scorer Oiler sitt ene mål. Strengt talt vinner de andre periode 1–0. Skuddstatistikken i perioden er 13–3.

Det øyeblikket Søberg starter et angrep som endre med at Rapuzzi og Soares får assist når Humphries banker pucken i mål ser man hvor høyt toppnivået til Oilers er.

– Vi spiller bra i andre periode. Vi tar momentet og holder på det. Det er desverre ikke med på isen i tredje periode. Når vi da får nummer tre imot, så går lufta ut av oss, sier Gulbrandsen.

Les også

Oilersbørsen: Keeperen best i et lag som sleit med på-knappen

Vålerenga neste

Neste kamp for Oilers er mot Vålerenga. Oppgjøret de to lagene i mellom har vokst til en intens afære når de har slåss om trofeer. Også denne gangen ligger lagene tett på hverandre.

Bare to poeng skiller dem på tabellen for øyeblikket, men denne gangen blir det en kamp om 5.-plassen på tabellen.

– Mot Vålerenga må vi gå i krigen fra start. Der møter vi et lag som definitivt kriger og spiller enkelt, sier Gulbrandsen.

Kampen mot Vålerenga spilles i DNB Arena mandag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. DNB Arena
  3. Henrik Holm
  4. Stavanger Oilers
  5. Storhamar