Sport

- Det er ekstra deilig å vinne her i Jordal

For to år siden tapte Oilers seriegullet etter å ha blitt knust 1-7 i Jordal. Lørdag kveld var de som sikret seriegullet foran øynene på Vålerenga.

Resten av publikum har gått hjem, men bak fotografen jubler Oilers-fansen som besatte for klubbens tredje seriegull.
 • Mats Slaastad Birkelund

VÅLERENGA — STAVANGER OILERS 1-4 (0-1, 1-1, 0-2):

JORDAL AMFI: Stavanger Oilers er seriemestere i eliteserien for andre år på rad - og tredje gang i klubbens historie.

Det ble klart etter at Oilers vant 4-1 mot Vålerenga i Jordal Amfi lørdag kveld.

— Det er ekstra deilig å vinne her i Jordal, hvor de prater om gull i vegga, gull i taket og sånt. Det er ikke måte på. Men deres tid er forbi. Sånn er det bare. Det er Oilers som har tatt over tronen, sier Tommy Kristiansen.

MER OM GULLKAMPEN:

Les også

Stavanger Oilers er seriemestere: - Vi har vunnet gull med fire mann

SLIK FEIRER OILERS:

Les også

- Thoresen får si hva han vil om morgentrening. Jeg syns spillerne skal feire dette

Revansje

For nøyaktig to år siden kjempet Oilers og Vålerenga historisk tett om seriegullet. I siste serierunde møttes lagene på Jordal, og vinneren av kampen kunne smykke seg med tittelen som seriemester.

Da valset Vålerenga over Oilers og vant hele 7-1. — Da tok jeg en matchstraff bare for å slippe å se de juble med pokalen. Det er deilig at vi vant nå, sier Kristiansen.

— Det var ikke like kult å sitte her og få 1-7 i ræva, men i dag var det godt. Guttene var på og du så hva de ville. Jeg var ikke bekymret i dag, sier Oilers-eier Tore Christiansen.

— Det er kult at vi tok revansje nå. Men jeg syns vi lot dem slippe billig unna. Vi var sportslige og provoserte lite. Det viktigste var at vi gav de tilreisende noe å juble for, sier klubbveteran Christian Dahl-Andersen.

GLAD MANN: Tommy Kristiansen.

For Stavanger Oilers var klart best fra start til slutt i gullkampen i Jordal Amfi. På tross av 40-15 i skudd endte det "bare" 4-1.— Vi kommer hit og vi er klare for å ta gullet. Jeg syns ikke vi gir Vålerenga så mye. VI er dominerende. Vi gjør en solid kamp. Det er deilig å vinne igjen, sier Kristiansen.

Les også

- Jeg tar 100 seiersrunder hvis vi vinner på Jordal

Ingen pokal

Da hornet gikk og kampen var overlørdag kveld brøt det ut høylydt jubel blant de mange frammøtte fra Stavanger. Spillerne gikk rett bort til fansen og jublet på isen foran dem.

Men noen pokal som bevis på seriegullet fikk ikke Stavanger Oilers utdelt da serien ble avgjort lørdag kveld.

Det reagerte flere Oilers-spillere på.

— Det var litt irriterende at vi ikke fikk pokalen. Man har jo lyst til å få den da man har vunnet og har den spontane gleden i det. Men da får vi vente med den til tirsdag, sier Christian Dahl-Andersen.

— Jeg syns det var kjipt at vi ikke fikk den på Jordal. Vi vant ligaen, og da er det noe spesielt med å motta pokalen. Det er litt synd at vi ikke får den her og feiret. Det er jo noe spesielt med adrenalinet, og det spontane i det. Den får vi ikke tre-fire dager etter vi har vunnet, men det blir sikkert kult å feire pokalen foran hjemmefansen på tirsdag, sier Henrik Holm.

Les også

VIF-treneren: - Oilers har en ekstrem fordel

Flere vakter i Jordal mente at var sikkerhetsrisikoen som det var tatt høyde for, men Norges Ishockeyforbund opplyser til Aftenbladet at lagene selv velger hvor de vil motta pokalen.

— Det stemmer. Den deles ut etter kampen mot Lørenskog. Vi ønsker gullfest på hjemmebane, sier sportsdirektør i Oilers, Pål Haukali Higson.

Lørdag kveld feiret de tilreisende Oilers-supporterne seriegullet på et utested i Oslo. Aftenbladet var en kort tur innom. Opp mot 30-40 supportere feiret gullet. Allsangfaktoren var høy, og stemningen steg i taket da "Hjemmakamp" gikk over høyttaleranlegget.

Spillerne fikk på derimot "bare" Farris da de kom i garderoben. Seriegullet ble ikke feiret i særlig grad av spillerne.

— Det er tilbake på jobb på mandag. Vi må bygge videre på denne selvtilliten vi spilte på oss i dag, og holde fokus på det neste målet. Det er det som er det viktigste, sier Mathias Trettenes.

— Vi tok et seiersrop i garderoben, også skal vi komme oss hjem. Så er det avslapning og rehabilitering søndag, før vi møtes på mandag til fullt kjør, sier Trettenes.

- Ingen feiring?

— Nei, jeg skal rett hjem og legge meg. Vi må fullføre med stil her. Den siste kampen betyr ingenting for serien, men den betyr jo mye for videre. Vi kan møte Lørenskog senere, i sluttspillet.

NB! Stavanger Hockey Kvinner Elite ble også seriemester lørdag, med en kamp igjen å spille!

 1. Les også

  Rekordseier og gullthriller for Oilers

 2. Les også

  Foreldrene dro til Kina for å sette 16 år gamle Ruben på prøve

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5