Sport

- Ikke bra for Espen

Erik Thorstvedt var i Abrahallen for å se på landslagsaktuelle Espen Johnsen i går. Han så at Rosenborgs keepertalent slapp inn fire mål og gikk skadet av banen.

 • Øyvind Lein

— Vi følger jo med Espen. 2. divisjon er ikke den beste arena for ham. Jeg har stor respekt for det Rosenborg gjør og vil ikke som utsending for landslaget angripe klubben. Men to år uten å spille på A-laget er lang tid for en spiller i Espens alder. Jeg er takknemlig for at Rosenborg vil gjøre noe for å bedre situasjonen hans, sa Erik Thorstvedt som er keepertrener på A-landslaget.

Espen Johnsen greide ikke å spille seg inn i troppen mot Romania. Han fikk to tidlige scoringer imot og var uheldig og skadet seg i sammenstøt med Byåsens Arne Winsnes 20 minutter ut i 2. omgang. Han greide ikke å stå skikkelig på foten og slapp inn to mål før RBK rakk å bytte ham ut.

— Det var vanskelig å gjøre noe med målene. Jeg burde kanskje hatt det siste målet som gikk i keeperhjørnet, men jeg greide ikke å stå på beina. Det var kjedelig å få denne skaden, men jeg regner med at jeg skal trosse smertene og klare å spille mot Ajax onsdag om det skulle bli bruk for meg, sa Espen Johnsen.

Vil få landskamper

— Vi følger jo med Espen. Han er en spiller som vil få mange landskamper i årene som kommer, men mot Romania blir han sannsynligvis ikke med. Uansett var det greit å se hvilket nivå han spiller på til daglig. Til vinteren skal vi ha flere samlinger og da vil Espen bli innkalt, sa Erik Thorstvedt.

Espen Johnsens skade passet Byåsen veldig godt i går kveld. Laget hadde brukt opp det meste av kreftene og fikk to mål på to minutter like etter at Johnsen ble skadet.

— Kampen var vel grei fra vår side, men det ble jo for mange mål imot, sa Johnsen.

Byåsen-spillerne var nære ved å raske med seg alle poengene etter de to målene et kvarter før slutt, men et pent frispark fra Mads Skjærvold fra 17 meter førte til poengdeling, noe man jublet for i Alta.

— At vi ikke vant er en skuffelse, men poenget vi fikk var meget viktig å ta med seg før de tre siste kampene. Rosenborg hadde ballen mye i første omgang og vi ble slitne. Vi må innrømme at det var mot spillets gang at vi fikk de to siste scoringene. Uansett skal vi ta med oss arbeidsmoralen vi viste i denne kampen. Den kan bli avgjørende i kampen om opprykk, sa Byåsen-trener Tore Fredlund.

Relevante artikler

 1. SPORT

  - Velkommen til Alta, Brann!

 2. SPORT

  - Vil gjøre en så grundig jobb som mulig

 3. SPORT

  Se bildene fra Brann - Viking

 4. SPORT

  Rangerer gatecupen foran KM

 5. SPORT

  - Vigo lar seg stoppe

 6. SPORT

  Brede Hangeland årets spiller