Sport

Oilers avgjorde på seks minutter

Vant 7-3 mot Frisk Asker i serieåpningen.

FEIRER: Tommy Kristiansen jubler for scoring til 2-1 foran Peter Lorentzen.
  • Mats Slaastad Birkelund

FRISK ASKER – STAVANGER OILERS 3-7 (1-2, 1-4, 1-1)

Etter en kvalitetsmessig dårlig første periode, giret Oilers opp de nødvendige hakkene i andre periode og avgjorde seriestarten på seks minutter.

For i første periode var Asker friske på egen is. Selv om Oilers hadde pucken mest, gjorde de også flest personlige feil i vertenes sone. Det førte til gode kontringsmuligheter for Frisk Asker. Det var slik det første målet kom.

CDA i gang

Det var imidlertid ikke verre enn at Oilers svarte raskt. Forrige sesongs poengkonge, Christian Dahl Andersen, satte sitt første for året etter ni minutters spill.

Ikke lenge etter traff vertene stanga etter et skudd fra blålinja i overtall. De hadde også et skudd i tverrliggeren i første periode. Men det var bortelaget som skulle score.

Like før pause gikk Oilers opp i ledelsen, etter scoring av Peter Lorentzen. Tommy Kristiansen mottok pucken i midtsonen, ute til høyre. Løftet blikket og la en pasning mellom to Asker-spillere og over til Lorentzen på motsatt side. Lorentzen tok med seg pucken, avanserte noen meter og plasserer pucken til venstre for Andro Michel i Asker-buret.

Scoringsbonanza

Andre periodes første ti minutter skulle bli en scoringsbonanza. På rekke og rad satte Jean-Michel Daoust, Christian Dahl-Andersen, Henrik Solberg og Martin Strandfeldt pucken i mål. På seks minutter gikk kampen fra jevnspilt til avgjort. Oilers ledet 6-1 ti minutter ut i andre periode. Like før pause reduserte Frisk Asker til 2-6, men Oilers-seieren var aldri truet.

Tredje periode var en ren transportetappe. Begge lag scoret hvert sitt mål. Oilers-seier var aldri truet. Dermed ble det en komfortabel og oppskriftsmessig seier i serieåpningen.

Oilers tar imot Stjernen til årets første hjemmekamp førstkommende torsdag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Stavanger Oilers