Sport

Endelig klaffet det for Kristoff i Tour of Norway

Alexander Kristoff slet seg til seier på lørdagens etappe i Tour of Norway. 31-åringen tok dermed over ledertrøyen i rittet før siste dag.

Alexander Kristoff kunne juble for både etappeseier og sammenlagtledelse etter lørdagens etappe i Tour of Norway.
  • NTB

Kristoff passerte Edvald Boasson Hagen i siste sving og syklet først i mål foran Alvaro José Hodeg og Kristoffer Halvorsen på den 159,7 kilometer lange etappen fra Skien til Drammen.

Edvald Boasson Hagen, som ledet sammenlagt før lørdagens etappe, endte på fjerdeplass og ligger sekundet bak Kristoff i sammendraget før den siste etappen søndag.

– Den satt litt langt inne, for vi datt litt av i sidevinden her. Vi måtte jobbe, inkludert meg selv, for å komme tilbake. Det var ikke helt bra, men på slutten gjør gutta en god jobb, og jeg fikk en veldig fin inngang, sa Kristoff til TV 2.

Alexander Kristoff jubler for etappeseier i Drammen lørdag.

Første i årets utgave

– Vi ville være litt langt bakpå i siste sving, og det var vi. Edvald går for en lang en, og jeg får hjulet hans. Jeg føler jeg har god kontroll, men jeg var ikke sikker før jeg krysset linjen. Det var godt å få en seier, sa en fornøyd Kristoff.

– Nå har jeg vært nærme mange dager, så det var godt for hele laget å få en seier her nå.

QuickStep-rytter Remco Evenepoel og Sunwebs Marc Hirschi var lenge i brudd, og mot slutten tråkket hovedfeltet hardt for å ta igjen de to. Alexander Kristoff, som hadde til gode å ta en etappeseier i årets utgave, måtte lenge slite for å komme seg opp til hovedgruppen.

Alexander Kristoff overtok den gule sammenlagttrøyen etter lørdagens etappeseier i Tour of Norway.

Mestvinnende

Han kom seg opp, og hovedfeltet syklet inn de seige utbryterne med noen få kilometer igjen. Dermed lå det an til massespurt.

Boasson Hagen lå i front og prøvde seg før siste sving, men Kristoff tråkket seg forbi og tok seieren. Dermed tok 31-åringen over ledertrøyen.

Det var hans 8. etappeseier i Tour of Norway. Det er like mange som Edvald Boasson Hagen har. Ingen har flere i Tour of Norway.

Årets ritt avsluttes med 175 kilometer fra Gran til Hønefoss søndag.

Regjerende mester er Eduard Prades, mens Boasson Hagen er mestvinnende siden den første utgaven i 2011. Han har gått til topps i rittet tre ganger (2012, 2013, 2017).

(©NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff
  2. Tour of Norway