Sport

Bare tre av ti nordmenn sier ja til OL i Oslo

I en ny meningsmåling svarer 57,6 prosent at de ikke ønsker et OL i Oslo i 2022. Bare 31,9 prosent sier ja til vinter-OL i hovedstaden.

En ny meningsmåling viser at det er stor motstand mot et OL i Oslo i 2022.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Undersøkelsen er gjennomført av InFact for avisa Nordlys, og viser en tilbakegang på 2,1 prosent for ja-folket siden forrige måling. Andelen som er usikre, har økt med tilsvarende til 10,4 prosent.

Ikke i noen deler av landet er det flertall for et OL. Motstanden er størst i Nord-Norge der 80 prosent sier nei og bare 8,9 prosent sier ja. Vestlendingene deler skepsisen til nordlendingene ettersom hele 63,9 prosent av de spurte på Vestlandet sier nei, og 20,8 prosent ja.

I Oslo er det også nei-flertall. Der sier 50 prosent nei og 44,4 prosent ja til OL.

Førsteamanuensis og leder for Seksjon for kultur og samfunn ved Norges idrettshøgskole, Dag Vidar Hanstad, innrømmer at knappe 32 prosent er et veldig dårlig tall for tilhengerne av vinter-OL.

— De har en stor jobb å gjøre. Oppoverbakken er bratt, sier Hanstad, som tidligere har jobbet for å få OL til Oslo.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke, som tilhører de som ønsker et OL, skulle ønske at oppslutningen var bedre, men sier at han ikke har gitt opp kampen.

— Jeg har i lang tid sagt at OL-kampen først starter i høst. Det har nettopp vært sommer og folk har vært opptatt av tre ting: Ferie, fotball og hetebølge. Det er vanskelig å engasjere interesse for et skiarrangement om åtte år, sier han til Nordlys. (@NTB)

Les mer om

  1. OL