Sport

Fire nordmenn skal sykle Tour de France

Vegard Breen og Sondre Holst Enger får sjansen i Frankrike.

Alexander Kristoff, her etter en seier i Tour of California, skal sykle Tour de France.

Det var mer enn ventet at Alexander Kristoff (Katjusja) fikk sjansen på ny, men det var mer overraskende at Vegard Breen fra Fortuneo-Vital Concept også fikk klarsignal. VG skrev om muligheten allerede mandag, og tirsdag kom bekreftelsen.

Sondre Holst Enger har også fått klarsignal til å sykle Tour de France. 22-åringen sykler for IAM.

– Dette er en god mulighet for Sondre på litt lengre sikt. Dessuten er han en god mulighet for oss i avslutningene, og kanskje spesielt når ryttere som André Greipel vil slite med å sitte med inn. Men det er klart: Han er fortsatt en ung rytter, sier sportsmanager i IAM, Rik

Verbrugghe, til Procyling.no.

I tillegg kom beskjeden fra Dimension Data om at Edvald Boasson Hagen er en av 13 ryttere som er nominert til en plass i lagets Tour de France-lag. Det betyr at fire nordmenn står på startstreken i verdens største sykkelritt i juli.

— Det er veldig positivt. Det er et bilde på hvor Norge står i sykkelverdenen. Det er godt å se at både Sondre og Vegard får tillit. De kommer til å vokse voldsomt på dette, sier Atle Kvålsvoll, tidligere proffsyklist og nå sportssjef i Team Sparebanken Sør, til TV 2.

Vegard Breen skal sykle i Tour de France.

Han er en av seks ryttere på laget som hittil har fått beskjed om at de er med. Breen skal være med i sitt første Tour de France. LES OGSÅ:

Les også

  1. Alexander Kristoff ikke til OL - disse sykler for Norge

  2. Kristoff frustrert over at seieren glapp

  3. Kristoff vant i California - parkerte Sagan i spurten

En rekke nasjoner, blant dem Norge, arrangerer nasjonale mesterskap den kommende uken, og først etter at de mesterskapene er over vil det afrikanskbaserte profflaget avgjøre hvilke ni av de 13 som til sjuende og sist får være med til Frankrike. (©NTB)