Sport

Tygger på uttaket

Terese Pedersen sto i spissen for norsk revansje mot Brasil – og er sikker på VM-laget. Men det er mye annet Thorir Hergeirsson ikke har bestemt seg for.

Terese Pedersen reddet 12 av 20 skudd da hun slapp til etter pause, og bidro til at Norge fikk revansjert lørdagens tap mot Brasil.
  • Arne Hole

Norge-Brasil 33-25

Etter det overraskende tapet mot Brasil i Haukelandshallen lørdag, fikk håndballjentene revansje i Askøy Forum i går – ikke minst takket være Terese Pedersen.

Hypo-keeperen overtok etter at Kari Aalvik Grimsbø hadde sluppet inn 15 mål i første omgang. Terese lot bare åtte av 20 skudd slippe forbi og bidro til at snau norsk 17-15 ved pause ikke ble så mye å bekymre seg for utover i annen omgang.

–Vi startet bra, men falt fra hverandre igjen. Jeg skulle gjerne ha sett maks ti baklengs etter første omgang. I begynnelsen av annen omgang hadde vi en periode hvor vi knapt slapp inn mål (gikk fra 17-15 til 23-16). Da hadde vi gode tendenser, sier Thorir Hergeirsson.

Pedersen, som nå spiller hos Gunnar Prokop i Hypo, sto stødig hele omgangen og bør ha overtatt posisjonen som annetvalget bak Katrine Lunde Haraldsen. Viborg-keeperen fikk fri i går, men dukker opp igjen i Trondheim lørdag til Mesterliga-møte med Byåsen.

Vil se video.

Etter Aftenpostens bedømmelse er 14 spillere klare for VM. Seks andre kjemper om de to siste plassen. Men på grunn av skader er situasjonen såpass usikker at Hergeirsson og assistent Mia Hermansson Högdahl neppe kommer til å presentere hele 16-mannstroppen ved uttaket 3. november.

–Det er lett å trekke litt for raske slutninger etter en kamp. Det er gjerne momenter som dukker opp når man får sett video i ro og mak. Vi har god tid. Mange har meldt seg på – og så får vi se hvor fort det går med dem som ikke er kampklare. Det er en del valg som skal gjøres, sier islendingen, som skal følge godt med på Mesterliga og klubbkamper i tiden fremover.

14 klare?

Vi tipper at disse 14 er klare for Kina-tur:

Keepere: Katrine Lunde Borgersen, Terese Pedersen og Kari Aalvik Grimsbø.

Backer: Renate Urne, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang, Tonje Larsen, Anja Edin, Linn Jørum Sulland (har vært syk og må vise seg frem i Larvik) og Linn Kristin Riegelhuth.

Kanter: Camilla Herrem og Kari Mette Johansen.

Strek: Marit Malm Frafjord og Heidi Løke.

På venteliste: Inga Berit Svestad, Tine Rustad Kristiansen (har vært skadet), Tine Stange, Siri Seglem, Ida Alstad og Kristine Lunde-Borgersen (banker hvis frisk i tide).

–Ida Alstad var et friskt pust i annen omgang. Tine Stange er i fin utvikling, men det svinger, sier Hergeirsson når vi prøver å lokke noen vurderinger ut av ham.

Videoer og klubbkamper skal gi det endelige svaret.

Les også

  1. Nytt liv for keeper-Pedersen

  2. Ball hele livet

Les mer om

  1. Håndball