Sport

- Å klare dette på seks år i lille Norge... Det er ganske unikt

I 2010 stilte Emil Weber «Valhalla» Meek opp på nybegynnerkurs hos MMA-forbundet i Norge. I natt ble han den andre nordmannen med UFC-seier gjennom tidene.

Emil Weber «Valhalla» Meek imponerte i UFC-debuten.
  • Marthe Ihle

Emil Weber «Valhalla» Meek (28) imponerte stort da han i natt vant i UFC-debuten. Han vant på poeng mot merriterte Jordan Mein i Toronto.

– Det er kjempestort å komme inn i den største UFC-organisasjonen i verden og gjøre det så bra, og å vinne overlegent mot en merittert fighter. Han er en flott representant for Norge, sier Henning Svendsen, president i Det norske MMA-forbundet.

Les også

Emil Meek vant UFC-debuten: - Har ventet på dette øyeblikket hele livet

– Unikt

Meek begynte med kampsport så sent som i 2010. Seks år senere oppholder han seg i det gode selskap. Den reisen har vært unik, mener Svendsen.

– Jeg tror det ligger mer arbeid bak dette enn noen kan forestille seg. Han kom til oss på nybegynnerkurs i 2010. Det var opprinnelig fullt, men han maste og maste og skrev en lapp til hovedtreneren der han argumenterte for hvorfor han skulle få plass likevel. Vi ville gi ham en sjanse. Etter det har det bare gått oppover, sier Svendsen.

Derfra har veien gått til MMA Trondheim og videre til Frontline Academy i Oslo, som han nå representerer.

– Han har lagt inn så mye arbeid, og det har vært tøffe tak, men han har gjort det bra. Å klare dette på seks år i lille Norge... det er ganske unikt, uten noen form for backing, sier Svendsen.

– Kjeven min er ødelagt og ribbeinet er brukket, men dette er helt sinnssykt. Jeg har ventet på dette øyeblikket hele livet, sa Meek i intervjuet med arrangøren etter nattens seier.

Emil Weber «Valhalla» Meek (28) imponerte stort da han i natt vant i UFC-debuten. Han vant på poeng mot merriterte Jordan Mein i Toronto.

Hva er MMA?

MMA står for mixed martial arts, og har mange elementer fra kampsportene, blant annet fra boksing og muay thai. Navnet MMA kommer nettopp av at det brukes mange forskjellige teknikker i sporten.

Nå er det en av verdens raskest voksende sporter. UFC er arenaen for verdens elite i MMA.

– Vi ser en stadig økende popularitet. Vi har nå 5500–6000 medlemmer i forbundet. Til å være en nisjeidrett er det ganske stort. Men det skal sies - de aller fleste er der for å mosjonere og sosialisere seg, mens noen få konkurrerer, sier Svendsen.

Bare én nordmann har tidligere vunnet en kamp i UFC. Det var Simeon Thoresen som gjorde det i 2012. Jon Olav Einemo og Dan Evensen har også fått muligheten, men ingen av dem står med noen seire.

Les mer om

  1. MMA
  2. Kampsport