Sport

Sportssjefen: - Det er ikke lett å gjøre alle fornøyde

Men Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund mener at fjorårets konflikter har gitt mer samhold i norsk friidrett.

Det var særlig sprinteren Ezinne Okparaebo som gikk hardt ut mot den sportslige ledelsen i forbundet etter at hun var slått ut på 100-meteren i Moskva-VM. Hun reiste kraftig kritikk og fikk medhold fra mange.

Friidrettsledelsen tok kritikken på alvor, og ikke lenge etter VM var arbeidet med å evaluere i gang. Nye løsninger kom etter hvert på plass. Først og fremst gjaldt det å prioritere skadeforebygging, for en del av de problemene som oppsto, skyldtes skader.

Deretter gjaldt det å skape samhold i rekkene. Nå sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB at han opplever at roen har senket seg, men han innrømmer samtidig at det ikke er lett å gjøre alle til lags.

— Alle er blitt hørt, og jeg mener vi har gått noen gode runder med både utøverne og trenerne. Vi har jobbet oss fram til et opplegg alle kan stå bak, sier sportssjefen.

Sterke individer

Men han innrømmer også at det er sterke individer han har med å gjøre.

— Jeg mener og tror vi har klart å finne gode middelløsninger innenfor den individualismen som råder, men det har ikke vært noe mål for oss å etterkomme absolutt alle ønsker.

— Nå føler jeg i alle fall at stemningen er rolig og fin, og det kommer nok for en stor del av den gode gjennomgangen av totalsituasjonen vi hadde i fjor høst, mener Nilsen.

Han opplever i alle fall et sterkere samhold innad i gruppen, noe som kan komme av at det er blitt satset mye mer på store felles treningssamlinger enn før. Det har også gjort at det er lettere for forbundet å styre ressursene inn mot enkeltutøverne.

— Vi kjører mange flere fellessamlinger for eliteutøverne nå. Det har fungert veldig godt, og jeg tror de aller fleste er enige om at vi har gode opplegg før den kommende sesongen, hevder sportssjefen.

Kan ikke sløse

Økonomisk har sportssjef Nilsen fått noe mer å rutte med enn hva tilfellet var i fjor, men med store mesterskap som EM i Zürich og junior-VM i amerikanske Eugene, får også pengene bein å gå på.

— Vi satser på å ha med store tropper i begge disse mesterskapene, og det koster penger. Derfor kan vi ikke sløse, men jobber bevisst med å løse oppgavene på best mulig måte innenfor de rammene vi har.

— Det jeg kan si er at vi skal klare å få gjennomført en forsvarlig god sesong med de rammene vi har, men det krever stram styring, og det kommer ikke til å bli noe til overs når vi setter punktum for friidretten i 2014 en gang utpå høsten, sier Ronny Nilsen. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo