Sport

Isabelle Pedersen med syvendeplass i finalen i London

– Hun var ikke fornøyd, selv om hun sprang sitt nest raskeste løp i kvalifiseringen, sier manager Mario Bassani.

BISLETT GAMES: 15. juni løp Isabelle Pedersen inn til tiden 12.75 under Bislett Games, ny personlig rekord og en hundredel bak den norske rekorden. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

 • Joar Offerdal Vatlestad

Søndagens Diamond League-stevne startet med 12,82 i kvalifiseringen for Pedersen, syv hundredeler bak hennes ferske bestenotering. I finalen ble tiden 13,01.

– Isabelle og teamet har jobbet hardt på trening den siste tiden, men hun ønsket å vise mer av hva hun har inne enn hun fikk gjort i London, sier Bassani.

Pedersens sesong har vært et av flere eksempler på at norsk friidrett er i dytten.

Under Bislett Games i midten av juni var Pedersen ett hundredels sekund bak norgesrekorden til Christina Vukicevic på 12,74.

– Fæl influensa

I slutten av juni måtte Pedersen stå over europacupstevnet for lag i Vasa grunnet en forkjølelse. Helgen etter leverte hun sesongverste i Ostrava.

Isabelle Pedersen: Jeg har aldri hatt det så gøyIsabelle Pedersen er bedre enn noensinne: – Jeg kan løpe raskere

– Hun hadde en fæl influensa i den perioden, og hun var lei seg for at hun mistet lagkonkurransen, en av hennes favoritter. Hun kjente nok også på sykdommen under konkurransen i Ostrava, sier Bassani, som forsikrer at Pedersen er blitt helt frisk.

Selv om sesongen har vært bra, så forventer Pedersen mye av seg selv. Likevel er det vanskelig å holde formen i en rett linje oppover.

– Isabelle beveger seg raskere enn før, og dermed er det også vanskeligere å gjøre ting teknisk som hun er vant med i lavere hastighet. I Ostrava traff hun for eksempel et par av hekkene, sier Bassani.

Nå flyr Pedersen til Göteborg for en ny konkurranse allerede tirsdag. Deretter kan det bli en tur til Monaco. Hvis ikke vil neste konkurranse være VM i London i august.

– Hun, treneren og treningspartnerne har mye jobb å gjøre før VM for å toppe formen. VM er det viktigste, så får vi håpe hun får vist formen der, sier Bassani.

Under samme stevnet søndag klarte Hedda Hynne VM-kravet. Hynne løp for første gang under to minutter på 800 meter.

Dette er VM-håpene fra Hordaland

Les mer om

 1. Isabelle Pedersen
 2. Friidrett
 3. London

Relevante artikler

 1. SPORT

  Imponert over fremgangen til Isabelle Pedersen: – Hun er en medaljekandidat i EM

 2. SPORT

  Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

 3. SPORT

  Isabelle Pedersen er et bankkort unna den norske rekorden

 4. SPORT

  Kaggestad om Pedersens EM-sjanser: – Hun er i medaljesjiktet

 5. SPORT

  Hedda Hynne klar for VM i London

 6. SPORT

  Isabelle Pedersen mener det er «fair» om hun tar EM-medalje