Sport

OL-sikkerheten skaper bekymring. Men alpinstjernen har motargumentene klare.

– Det har vært spenning rundt Nord-Korea i flere tiår.

Ted Ligety planlegger å ha med seg familien til Sør-Korea under OL.

Dobbelt OL-mester i alpint, Ted Ligety, tror fornuften vil seire i forholdet mellom USA og Nord-Korea foran kommende vinters OL i Pyeongchang.

Sikkerheten rundt vinterlekene i Sør-Korea er blitt et tema blant deltakernasjonene den siste tiden. Både fra fransk og østerriksk hold er det antydet at det kan bli aktuelt å holde utøverne hjemme.

Årsaken er den spente politiske situasjonen på den koreanske halvøya. Den siste tidens ordkrig mellom statslederne i Nord-Korea og USA har også bidratt til å øke usikkerheten.

Amerikanske Ligety, med to OL-gull og fem VM-gull på samvittigheten, tror ikke krigsretorikken landene imellom vil påvirke vinterlekene.

– Det har vært spenning rundt Nord-Korea i flere tiår. Det har vært snakket om en sikkerhetsmessig utfordring i år etter år, sier han.

– Dersom noe skulle skje, blir det mye verre enn at jeg ikke kommer meg til OL. Vi snakker om at millioner av mennesker kan dø, tilføyer stjernealpinisten.

Les også

Protestene har nådd høyder. Trumps svar: – Den høyeste buingen jeg har hørt

– Det er ikke et problem

Ligety er så trygg på OL-sikkerheten at han forbereder seg på å ha kona Mia og deres tre måneder gamle sønn Jax ringside i Sør-Korea i februar neste år.

– Jeg ser ikke på dette som et problem, for konsekvensene ved at noe skjer er skumle og langt mer vidtrekkende enn til OL. Jeg tror ingen av partene ønsker at det skal gå så langt, så jeg tror ikke det vil skje, sier Ligety.

OL i Pyeongchang arrangeres fra 9. til 25. februar neste år.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå:

Les mer om

  1. Alpint