Sport

Tennisbragden: 20-åring møter Djokovic i finalen

Tyske Alexander Zverev kan klatre til 10.-plass på verdensrankingen med seier.

Alexander Zverev er klar for finalen i Roma Masters. Foto: NTB Scanpix

Den tyske unggutten Alexander Zverev (20) er klar for finalen i Roma Masters etter å ha slått John Isner 6-4, 6–7 (5-7), 6–1 i semifinalen lørdag.

20-åringen, den yngste blant de 20 beste mannlige tennisspillerne i verden, måtte gjennom en to timers lang kamp preget av mange serveess mot Isner.

Zverev, som er ranket som nummer 17 i verden, vil avansere helt opp til 10.-plass i verden om han slår vinneren av Novak Djokovic.

Les også

Suksessen gjør at Casper Ruud får merkelige forespørsler fra ukjente

– Jeg er i min første finale i Masters-serien og det er herlig, spesielt på grus. På grusbaner blir det en fysisk kamp og det er tøffe og lange poeng hele veien, sa tyskeren etter seieren.

I finalen møter han Novak Djokovic som slo Dominic Thiem i semifinalen.

Serberen måtte spille to kamper på en dag ettersom kvartfinalen mot Martin del Potro ble utsatt til lørdag grunnet uvær.

Etter å ha slått del Potro tidlig lørdag, tok han seg av Thiem senere på dagen da han enkelt suste inn i finalen etter 6-1, 6–0.

I kvinneklassen er Simona Halep og Elina Svitolina klare for finale.

Halep, som er sjetteseedet i verden, slo nederlandske Kiki Bertene 7-5, 6-1 i semifinalen, mens ukrainske Svitolina avanserte fra semifinalen på bekostning av Garbiñe Muguruza.

Les mer om

  1. Novak Djokovic
  2. Tennis