Sjefen vil ha flere proffer

Penger kommer inn, og landslagssjef i ishockey, Roy Johansen, håper at eliteserieklubbene skal få flest mulig norske spillere på heltid.

  • Øyvind Nordli

— Storhamar er i gang, men andre klubber bør få langt flere hel- og halvproffer. Bare slik kan norsk hockey utvikle seg, og landslaget kan kutte ned på avstanden frem til de beste nasjonene, sier Johansen til Aftenposten.Problemet de siste årene har stort sett vært én ting, penger - eller mangel på penger. Stadig flere har måttet kutte budsjetter inn til beinet. Antall heltidsspillere har gått ned på grunn av svak økonomi, og billig utenlandsk hockeykraft er blitt importert inn.

Glede

Men i går var de høye herrer i norsk ishockey et eneste stort smil. På Jordal Amfi kunne Norges Ishockeyforbund presentere en samarbeidsavtale med bredbånd- og kabel-TV selskapet UPC.Avtalen går over fem år og har en totalverdi på 10 millioner kroner. Pengene skal gå til eliteserieklubbene. Elitehockey AS, et nyopprettet selskap eid av Norges Ishockeyforbund, skal administrere pengene. Nettopp dette får Johansen og co til å glede seg.- Dette er en avtale som vil komme norsk ishockey til gode, sier Johansen.

OL og VM

Landslagssjefen har store ambisjoner på vegne av norsk hockey. I november starter OL-kvalifiseringen for landslaget, VM er i april og i morgen starter seriespillet i eliteserien.- I fotball er alle lagene i den øverste divisjonen profesjonelle. I hockey kan vi begynne med noen lag. Det er fullt mulig. Klubbene må flytte ressursene over på sine norske spillere. Det må trenes mer på dagtid, på den måten vil rekruttene få mer halltid på ettermiddag og kveld, sier Johansen.Han mener at spillere i 16-19-års alderen må få bedre vilkår, og generasjonsskiftet må tilrettelegges.- Denne aldersgruppen må dras mer inn i seniorsammenheng, og antall treningstimer bør økes til 20 i uken. Slik kan vi også skape flere gode hockeyspillere her hjemme, og få ned antallet utlendinger i toppserien. Det er altfor høyt i dag, sier Roy Johansen.P.S! Årets eliteserie i ishockey får navnet UPC-ligaen. Fotball har sin Tippeliga i samarbeid med Norsk Tipping. Eliteserien i håndball for menn og kvinner, Gildeserien, er oppkalt etter sponsoren, Gilde.

<b>Lysning. </b>Landslagssjef Roy Johansen kunne i går glede seg over en ny samarbeidsavtale som vil gi norsk elitehockey flere millioner kroner.