Sport

Videoen Johaug spilte inn, provoserer finsk kommentator: – Kan ikke forstå det

Pekka Holopainen i Ilta-Sanomat langer ut mot «Norges selvmotsigelser».

Therese Johaug i videoen der hun gratulerte de norske venninnene med stafettgullet. Foto: Skjermdump, NRK

  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

– Man kan ikke forstå den norske logikken. En dopet utøver får sende hilsener på TV, men Myllylä får ikke nevnes. Norges selvmotsigelser innen dopingspørsmålene gjør en forvirret, skriver Pekka Holopainen i Ilta-Sanomat.

Iivo Niskanen skapte reaksjoner med sin uttalelse om Mika Myllylä etter gullet på 15 km klassisk. Kommentator Pekka Holopainen i den finske avisen Ilta-Sanomat forstår ikke logikken bak kritikken.

– Hele Norges media gjorde i buksene da Niskanen sa at Myllylä var barndomsidolet hans. Deres (Norges jou.anm.) beskjed var «hvordan våger han?» skriver Holopainen.

Les også

Seiersintervjuet vekker oppsikt: – Overrasket over at han våger å si det

– Hun har ikke mistet sin rett til å ytre seg

Under NRKs "VM-kveld" viste kanalen en hilsen fra dopingdømte Therese Johaug til de norske stafettvinnerne. Dette provoserer Holopainen.

– I NRK-studioet sendte Johaug en videohilsen i live-TV med millioner av seeiere. Hun er utestengt i 13 måneder for anabole steroider. Men dagen før fikk ikke Niskanen minnes en som hadde gjort ferdig sin straff åtte år før han døde. skriver Hopolainen.

Les også

Kowalczyks oppførsel vekker oppsikt i Polen – hadde ikke tid til lagvenninnene

Janne Fredriksen er redaksjonssjef i NRK Sport. Hun skriver følgende i en SMS:

– Johaug-hilsenen ble vurdert før den gikk på lufta. Vi mener det er greit at hun får sende en hilsen til lagvenninnene sine. Hun har ikke mistet sin rett til å ytre seg selv om hun er utestengt. Det var riktignok viktig for oss å behandle kritikken som hadde kommet tidligere i mesterskapet da vi kom tilbake i studio.

Norsk langrennsløper satte Myllylä på plass med dopingspørsmål. Hør historien i denne ukens utgave av Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Ski-VM
  2. Therese Johaug