Sport

Ski-VM i dag: Norge jakter stafettgull nummer ni på rad

Fortsetter Norges stafettdominanse på herresiden?

VM-stafetten fra Oslo-VM i 1982. Oddvar Brå og Sovjetunionens Alexander Savjalov gikk over målsstreken samtidig. Det endte med delt gull mellom de to lagene.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Dagens øvelser

Klokken 12:30: Langrenn: 4 x 10 km stafett, menn.

Følg øvelsen her.

Klokken 15:00: Kombinert lagkonkurranse: Stor bakke og 2 x 7,5 km sprint.

Følg øvelsen her (hopp) og her (lagsprint).

Nordmenn i aksjon

Langrenn: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh.

Kombinert: Magnus Moan og Magnus Krog.

Favoritter: Norge har vunnet alle VM-stafettene for menn siden 2001. Har også vunnet staffetter i verdenscupen denne sesongen. De norske løperne er klare favoritter.

I kombinert vil alles øyne være rettet mot det tyske laget. Frankrike vant tilsvarende konkurranse i Falun, men Jason Lamy-Chappuis har lagt opp, mens lagkamerat fra 2015, François Braud, bare har klart topp ti to ganger denne sesongen. Norge tok som kjent sølv på lagkonkurransen i normalbakke og 4 x 5 km sist søndag. Er edelt medalje for mye å håpe på i dag også?

Les også

Tre voksne menn satt på et kontor og gråt. Det ble vendepunktet for Moan.

Tilbakeblikk: «Stafett er stafett.» Finnes det noen øvelse som har inneholdt mer dramatikk sett med norske øyne? Stavbrekket til Brå i 1982, Northugs skrens før målgang i Holmenkollen, Brink som møtte veggen da Alsgaard spurtslo Axel Teichmann – listen er lang.

I tillegg til alle enkeltøyeblikkene, har de norske herrene dominert stafetten i en årrekke. Norge har faktisk vunnet åtte stafettgull i VM på rad, en rekke som for øvrig startet sist det var VM i Lahti, da i 2001. Da gikk Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Thomas Alsgaard og Tor Arne Hetland. Hadde ikke Østerrike vunnet i 1999, ville seiersrekken gått helt tilbake til 1991. Da var Martin Johnsrud Sundby bare seks år gammel.

På TV

12:30: Langrenn, 4 x 10 km stafett, menn, NRK1.

15:00: Kombinert, lagsprint, hopp, NRK1.

17:15: Kombinert, lagsprint, langrenn, NRK1.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Ski-VM
  3. Thomas Alsgaard