Sport

Mange var kritiske til OL-løypa etter skrekkfallet - nå svarer sykkelforbundet

— Hadde det regnet under rittet tror jeg ingen ville kommet seg gjennom.

Annemiek van Vleuten veltet stygt da hun ledet kvinnenes landeveisritt i OL. Syklisten ligger nå på intensivavdelingen ved sykehuset i Rio de Janeiro, men hun er bevisst og kan snakke.
  • Steffen Stenersen

Sykkelfans over hele verden fikk hakeslep da de så den stygge kræsjen til hollandske Annemiek van Vleuten under søndagens landeveisritt for kvinner.

Van Vleuten ledet kvinnenes landeveisritt i OL da det gikk galt omtrent ti kilometer før mål. Nederlenderen føk over styret og landet med øvre rygg/nakken på en betongkant.

Les også

Gullhåpene med full kontroll: - Helt etter planen

— Grundig testet

Tidligere mandag kunne Nederlands sykkelforbund opplyse at det etter forholdene sto bra til med van Vleuten, og at hun lå til overvåkning på intensivavdelingen.

Både i herre- og kvinnerittet fikk vi se flere stygge velt, med van Vleutens som den aller verste. Løypa har måttet tåle mye kritikk etter to dramatiske ritt.

Chris Bordman, kommentator for BBC og gullmedaljør fra OL i 1992, mente traseen var farlig

Les også

Brasil-fansen synger om henne for å håne Neymar

— Farlig!

— Jeg er faktisk ganske sint, fordi jeg så på sikkerhetstiltakene i veikanten og tenkte at ingen her kan kræsje her og komme seg opp. Dette var langt forbi teknisk, dette var farlig, sa Boardman ifølge Daily Mail.

Den britiske banesyklisten Victoria Pendleton gikk også ut og mente det var en ekstremt farlig løype, mens den irske syklisten Dan Martin skal ha uttalt at om det hadde regnet under rittet, ville ingen ha kommet seg gjennom.

Mandag ettermiddag svarer Det Internasjonale Sykkelforbundet (UCI) på kritikken mot traseen i OL-løypa.

— Traseen var nøye satt opp og grundig testet på forhånd. Vi gjør alltid vårt beste for å lage traseer som er trygge og samtidig utfordrende, sier UCI i en pressemelding ifølge The Guardian.

Les også

Håndballjentene: - Umulig å peke ut en gullfavoritt

— Dessverre så hender det at det oppstår uhell fra tid til annen som følge av én eller flere faktorer, skriver UCI i videre i sin pressemelding.

Van Vleuten var selv ute på Twitter med en melding til sine følgere fra sykehussengen.

Nederlandske Anna van der Breggen vant søndagens landeveisritt, men gullet ble overskygget av den stygge velten til landskvinnen Annemiek van Vleuten

— Jeg er nå på sykehus med noen skader og bruddskader, men det kommer til å bli bra. Jeg er først og fremst skikkelig skuffet etter det beste rittet i karrieren min, skrev den uheldige syklisten.

Les også

Dette bildet av OL-helten førte til ryktestorm

Påkjørt av bil i fjor

Dette er ikke første gang van Vleuten skader seg stygt på sykkelen. Under en treningsøkt i Livigno i Italia i fjor ble van Vleuten påkjørt av en bil, og brakk tre ribbein og kragebeinet, samt at hun pådro seg en punktert lunge.

Gracie Elvin er lagkamerat med van Vleuten i Orica. Australieren deltok også i søndagens ritt, og håper nå at lagvenninnen blir frisk igjen.

— Hun er en av de mest positive menneskene jeg vet om. Hun har vært min største fan det siste året, og gir meg alltid masse selvtillit. Hun er supertøff. Hun ble nesten drept av da hun ble truffet av en bil i fjor, men kom seg gjennom det og viser at hun er en tøff dame, sier Elvin ifølge The Guardian.

Les også

  1. Derfor hyllet Sevilla-spillerne sin gamle lagkamerat

  2. Dette er det nærmeste adressa.no kom en kommentar fra Zidane

  3. Dette er Premier Leagues styggeste og fineste drakter

Les mer om

  1. OL