Sport

Oilers med ny bragd i Champions League - snudde 0-2 til 5-2

To scoringer av Mathias Trettenes og en eventyrlig sisteperiode snudde 0-2 til Oilers-seier 5-2 over Bern.

Stavanger Oilers-spillerne jublet hemningsløst da 0-2 ble snudd til 5-2.
  • Kristian Oftedahl Kvendseth
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER OILERS-BERN 5-2

STAVANGER (Aftenbladet): En dobbeltutvisning og en stygg forsvarsfeil i midtperioden så lenge ut til å bli Oilers’ bane mot Bern. Men Petter Thoresens mannskap nektet å dø. En magisk sisteperiode snudde 0-2 til seier 5-2 og fortsatt en liten sjanse til å nå åttendelsfinalen.

— Dette ble et fyrverkeri i 3. periode, konstaterte en strålende fornøyd Mathias Trettenes overfor TV 2 Sportskanalen etter kampen.

Flere av de andre gruppene ferdigspilles ikke før onsdag, så det må både ventes og finregnes før Oilers vet utfallet. Det er de fem beste gruppetoerne av de de totalt 11 som går videre. Uansett vant finske Tappara gruppe E og er videre.

Oilers venter spent, men har likevel all grunn til å være fornøyd med seg selv.

— Vi kan være stolte av det vi har utført i CHL, slår Trettenes fast.

Målløs førsteperiode

Allerede før nedslepp var litt av spenningen i gruppen uløst, i og med at Oilers ikke hadde noen muligheter til å bli puljevinner etter Tapparas 5-1 seier over Trinec i Finland. Like fullt gikk Oilers seriøst til verket, og åpnet aggressivt, mot et Bern-lag som manglet backen Phillippe Furrer og løperne Ryan Gardner og Byron Ritchie i forhold til kampen i Sveits.

I første del av første periode var fjerderekken med Petter Røste Fossen, Snorre Hallem og Stian Høygård på hugget ved flere anledninger, og senere hadde også Jean-Michel Daost og Dan Kissel en mulighet.

Stavanger Oilers snudde kampen mot Bern, og tok sin fjerde Champions League-seier.

Oilers pådro seg kampens første utvisning etter 14,27, da Tommy Kristiansen fikk to minutter for holding i offensiv sone. Da satte Bern fart på pucken, men klarte ikke å overliste en god Ruben Smith. Like etterpå måtte også Dennis Sveum i fryseboksen, men heller ikke i dette overtallsspillet maktet Bern å score. Dermed gikk lagene til første pause med 0-0.Skudd 4-10. ## Utvisning og pasningsfeil

Oilers startet den andre perioden i overtall, men fikk ikke mye ut av sitt første power play. Så kom noen skjebnesvangre minutter. Fem minutter ut i midtperioden gikk hjemmelaget på en dobbeltutvisning. Først røk Dennis Sveum, og bare 19 sekunder senere Jean-Michel Doust. Og spill 3 mot 5 ble for tøft for Oilers. Eric Blum ble spilt fri, skjøt lavt mot langhjørnet, der Ruben Smith må gi retur. Den fikk Martin Pluss rett på køllebladet og kunne plassere pucken i tomt bur. Enkelt og effektivt.

Oilers kom til flere gode muligheter etter Berns ledermål, men selv ikke i overtall fikk vertene pucken inn bak Mathias Mischler. Så gjorde Snorre Hallem en kostbar feil på egen halvdel. Oilers-kapteinen la pucken litt umotivert inn i midten. Den ble snappet av David Jobin, som kunne spasere inn og henge den over snapphansken til Ruben Smith. Akkurat så det ut som det var god natt for Oilersd.

Skudd 3-9. ## Magiske minutter

Så fikk hjemmelaget en pangstart på den tredje perioden. Chuck Kobasew plantet kølla i ansiktet til Dennis Sveum og fikk 2+2 for den forseelsen. Det utnyttet Oilers til å redusere. Det var helten fra Vålerenga-kampen, Mathias Trettenes som tente håpet da han var først på en retur og dyttet pucken inn fra kort hold. Assistert av Kissel og Plastino.

Og da Bern like etterpå fikk nok en spiller utvist, ante publikum at noe var i gjære. Og ganske riktig: Akkurat da det så ut som Oilers slet med å finne ut av overtallet, slo Kristian Forsberg til. Han la pucken på mål fra skrått hold, og den snek seg over streken. Assistert av Plastino. Det var to scoringer og noen magiske minutter som snudde stemningen i DNB Arena fra ganske så daft og oppgitt, til fullt kok.

Og det skulle bli bedre! Mathias Trettenes var nemlig ikke ferdig for kvelden – i undertall stormet Oilers i angrep, Dan Kissel splittet Bern-backene og ble hektet akkurat i det han skulle skyte. Bern-keeperen måtte likevel gi retur på det løse skuddet og der var Mathias Trettenes og hamret pucken i det tomme målet. Da viste kampuret 50.37. Bern hadde ett overtallsspill etter Oilers 3-2 scoring, og sluttminuttene ble nervepirrende. Men publikum slapp å sitte på stolkantene til siste sekund. Drøyt to minutter før slutt avgjorde nemlig Oilers på en strålende kontring. Adrian Veideman flippet en gjennombruddspasning til Dan Kissel. Amerikaneren ventet inn Jean-Michel Daoust foran mål og la pucken på bladet til sin rekkekamerat, som enkelt styrte den forbi Berns keeper.

Og prikken over i-en kom 36 sekunder før slutt ved Kissel da Bern hadde tatt ut keeper Adrian Veideman sendte pucken i tomt mål. 0-2 var snudd til fantastiske 5-2. — Vi hadde en treg start, for å si det mildt. Men å sette inn 5-2 føltes godt, smilte Kissel overfor TV 2 Sportskanalen.

Vår reporter fulgte matchen direkte:

Les også

  1. CHL-sjefen garanterer ikke Oilers fast plass

  2. Oilers vil kjøpe fast mesterligaplass

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers