Sport

Håndballguttas OL-kvalifisering på TV3

TV3 la inn det beste budet på håndballguttas OL-kvalifisering i april og fikk tilslaget.

Kent Robin Tønnesen, Harald Reinkind, Ole Erevik, Kristian Bjørnsen og Joakim Hykkerud jubler etter seier mot Frankrike i Tauron Arena.
  • Arne Hole

MTG (Modern Times Group) ble igjen for sterke for TV 2 som også ønsket å sende herrelandslagets OL-kvalifisering. Derfor får TV3 muligheten til å fortsette suksessen kanalen hadde under EM i Polen.

Håndballguttas prestasjoner i januar sørget for stadig nye rekorder også for MTG TV. Seertallene for den nervepirrende seminfinale mellom Norge og Tyskland sørget for en milepæl i TV3: kampen fikk i snitt 1.080.000 seere, hvilket er tidenes høyeste seertall på TV3 med klar margin. På det meste var det hele 1.371.000 seere innom i sluttminuttene.

To får OL-tur

Norge er kommet i gruppe med Bahrain, Danmark og Kroatia, og kampene spilles i denne rekkefølgen 8., 9. og 10. april. De to beste lagene får tur til OL i Rio i august.

Danmark fikk tilslaget på arrangementet og har lagt kvalifieringen til Boxen i Herning — arenaen som også huset sluttspillkampene i damenes VM i desember da Norge gikk til topps.

Det hersker en liten håndballfeber i Norge etter herrenes fjerdeplass i EM, og det ventes horder med nordmenn til Herning, der de fleste hotellene allerede er fulle.

Klokkeslett for kampene er foreløpig ikke avklart.

De to andre gruppene spilles slik, med førstnevnte land som arrangør:

Gruppe 1: Polen, Makedonia, Kina, Tunisia

Gruppe 2: Sverige, Spania, Slovenia, Iran.

Disse er allerede kvalifisert:

Brasil (vert)

Frankrike (VM-vinner)

Tyskland (EM-vinner)

Argentina(Pan-Amerika-vinner)

Qatar (Asia-mester)

Egypt(Afrika-mester)

  • Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Les også

  1. Kjelling fra TV-skryt til trenersuksess

  2. Håndballgutta skal til «gull»-Boxen

  3. Slik blir håndballguttas vei mot OL

  4. Storhallmangel og økonomi stoppet mulig hjemmebane for gutta i OL-kval

Les mer om

  1. Håndball