Sport

En av idrettsverdenens største stjerner sier at han legger opp

Conor McGregor med overraskende beskjed.

Conor McGregor sier han legger opp.
  • Mats Haugland

Den irske MMA-utøveren Conor McGregor melder tirsdag at han legger opp.

– Hallo folkens, en rask beskjed her: Jeg har bestemt meg for å forlate idretten som formelt går under navnet «mixed martial art». Jeg ønsker alle mine gamle konkurrenter lykke til videre med nye konkurranser, skriver Conor McGregor på Twitter.

Kunngjøringen kom svært overraskende etter at han ifølge MMAJunkie skal ha sagt at han var klar for å gå i ringen igjen i juli.

Dette er ikke første gang 30-åringen melder at han legger opp, også i 2016 tok han til Twitter da han skulle annonsere at han gir seg. Bare måneder etter kom han tilbake og slo Nate Diaz i weltervektklassen, etter å ha tapt for amerikaneren tidligere samme år.

McGregor har ikke hatt noen kamp siden han tapte for Khabib Nurmagomedov i oktober 2018. I etterkant av den kampen ble han suspendert i seks måneder. Suspensjonen blir opphevet i april, og han kunne han gått i ringen på nytt da.

  • LEST DENNE? Conor McGregor arrestert: Gikk til angrep etter pressekonferanse

UFC-president: – Ville gjort det samme

UFC-president Dana White ser ut til å ta beskjeden fra McGregor på alvor. Han uttaler i en pressmelding via ESPN-journalist Brett Okamoto at det hele gir mening:

– Han har mer enn nok penger til å legge opp. Om jeg var ham ville jeg lagt opp jeg også. Han legger opp fra å slåss - ikke fra å jobbe. Jeg er sikker på at han har flere ting på gang. Det har vært veldig gøy å følge ham, og han har oppnådd helt utrolige ting i denne sporten.

McGregor er en av idrettsverdenens største stjerner. Han var nummer 18 på Business Insiders liste over verdens mest berømte idrettsutøvere i 2018. Han var også den fjerde best betalte idrettsutøveren på listen økonomimagasinet Forbes offentliggjorde i fjor. Iren har godt over syv millioner følgere på Twitter - og over 30 millioner på Instagram.

Mye trøbbel

McGregor har havnet i en god del bråk i løpet av karrieren.

I 2018 ble han etterforsket i New York etter han skal ha angrepet en buss med andre UFC-utøvere (Ultimate Fighting Championchips).

11. mars i år ble 30-åringen pågrepet av politiet i Miami etter å ha stjålet en mobiltelefon fra en tilhenger som prøvde å ta bilde av ham.

Les mer om

  1. Conor McGregor
  2. MMA