Sport

FIFA-kandidat anklager Blatter for sabotasje

Chung Mong-joon mener Sepp Blatter prøver å ødelegge for ham før neste års valg av ny FIFA-president.

Sepp Blatter er snart ferdig som FIFA-president.

Den sørkoreanske milliardæren Chung er én av flere som stiller til valg når avtroppende president Blatter skal erstattes neste år.

Den tyske avisen Welt am Sonntag skrev fredag at Chung tidligere ble etterforsket for å ha prøvd å bruke sin innflytelse for at Sør-Korea skulle få fotball-VM i 2022. ## Ber Blatter si opp

Chung Mong-joon mener Sepp Blatter prøver å ødelegge for ham før FIFA-valget neste år.

Chung mener Blatter bevisst driver med sverting av kandidatene før valget.— FIFA driver med et selvødeleggende forsøk på å ødelegge for Chungs kandidatur, noe som følger den siste tids angrep på UEFA-president Michel Platini. Blatter bør slutte å blande seg inn og tre til side umiddelbart, sier en talsperson for Chung.

Den tyske avisen publiserte et brev fra 2010 der Chung skal ha tilbudt FIFAs eksekutive komité å starte et fotballrelatert fond til en verdi av 777 millioner dollar. En betingelse skal ha vært at Sør-Korea fikk fotball-VM i 2022. Mesterskapet ble som kjent gitt til Qatar.

- Gjorde ikke noe galt

Chung mener på sin siden at det ikke var noe galt ved hans tilbud, og at han aldri var i fare for å bli etterforsket av FIFAs etiske komité.

— Fotballfondet var del av utviklingskategorien i VM-søknaden, og alle søkernasjonene måtte legge ved et forslag. Mange land, inkludert England og Qatar, la ved planer som var like store, hvis ikke større, enn Sør-Koreas, sier Chungs talsperson.

Chung, som tidligere var visepresident i FIFA, har lenge vært en sterk kritiker av Blatter. Han håper å bli FIFAs nye president når den svært omstridte sveitseren etter planen skal gi seg neste år.

FIFA ble tidligere år rystet av en økonomisk skandale, og mange medlemmer av organisasjonen er siktet for korrupsjon. (©NTB)

Les også

  1. Russland ventes å beholde VM i 2018

  2. Mai: Platini støtter Prins Ali, August: Prins Ali angriper Platini

  3. Platini utsatt for mulig svertekampanje

  4. Truet Blatter med fengsel - da brast FIFA-presidentens bror (80) i gråt

Les mer om

  1. FIFA