Sport

Boasson Hagen etter 18.-plassen: - Er der jeg skal være

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs da kanonene filleristet Gent-Wevelgem-feltet i siste bakke. Peter Sagan vant vårklassikeren i Belgia.

FØLTE SEG BRA: Edvald Boasson Hagen, her fra Artic Race of Norway i fjor.
  • Kjetil Flygind

En syk Alexander Kristoff måtte se rittet fra sengen på hotellrommet. Der fikk han se det hele bli avgjort i siste bakke. Boasson Hagen klarte ikke å henge med og ble til slutt nummer 18. — Det var en tøff dag med mye vind og det var en kamp å være i front. Dessverre satt jeg litt for langt bak opp på toppen av Kemmelberg. Men det var en helt OK dag. Jeg er der jeg skal være, sier Boasson Hagen til Aftenposten etter vårklassikeren i Belgia.

Les også

Sagan til topps i Gent-Wevelgem - Boasson Hagen kjørt av i siste bakke

Har vært forkjølet

Han satt med til det gjensto drøyt tre mil. Da hadde allerede Vjatsjeslav Kuznetsov fått en luke til hovedfeltet, men så bestemte Peter Sagan og Fabian Cancellara seg for å kline til. Det gjorde de. Og fikk også med seg Sep Vanmarcke. Sammen med Katjusjas Kuznetsov ble det et race om seieren, mens Boasson Hagen og gruppen bak fikk kjempe om smulene.

Der hadde ikke 28-åringen fra Rudsbygd nok saft igjen i beina til å spurte. Da ble det en 18. plass.

— Laget gjorde en kjempejobb for meg, og jeg følte meg ganske bra, men på slutten tok kreftene litt slutt. Luken opp til de foran var litt for stor da vi passerte Kemmelberg. Men jeg er fornøyd med å være med helt der fremme så lenge med tanke på at jeg ikke har fått trent skikkelig etter den lille forkjølelsen jeg hadde. Oppladningen til rittet har ikke vært helt optimal, men det føltes greit underveis. Dette var et helt greit ritt for meg, hverken mer eller mindre, sier Boasson Hagen.

Les også

  1. Feber tvinger Kristoff til å droppe klassiker

  2. Syk Kristoff fikk det tungt i Belgia

  3. Syk Boasson Hagen står over ritt

Sagan vant i VM-trøyen

Han får en uke på seg til å restituere og lade opp til søndagens Flandern rundt. Rittet Alexander Kristoff vant i fjor, og som er en av de virkelige godbitene på sykkelmenyen på våren.

— Jeg håper det blir en morsom søndag, sier han.

Peter Sagan tok sin første seier i VM-trøyen da han spurtslo de tre andre på oppløpet, og vant foran Vanmarcke og Kuznetsov. Cancellara ble nummer fire, før gruppen med Boasson Hagen i kom susende. Dette var Sagans andre seier i Gent-Wevelgem.

Slovaken dediserte seieren til sin syke svigerfar.

— Jeg er veldig glad for å få denne seieren. Jeg må takke lagkameratene mine, de jobbet hardt fra start. Og endelig kom seieren i VM-trøyen, selv om jeg ikke bryr meg om hvilken trøye jeg har på, sa Sagan i seiersintervjuet etter triumfen.

— Det var et hardt løp, vinden var sterk, og det var full gass hele dagen. Denne seieren var viktig for meg, sa slovaken etter målgang.

Syk Kristoff sto over

Alexander Kristoff stilte ikke til start grunnet sykdom. Han hadde feber, og fikk startnekt av Katjusja-lagets lege, selv om stefar og trener Stein Ørn sier han følte seg bedre før start enn etter trening lørdag. Nå handler det om å få ham på beina til Flander rundt.

— Dette er ingen ønskesituasjon, men vi har en god plan for de neste dagene. Vi følger den planen vi har lagt, med Tredagers i De Panne, før Flandern. Sykdommen forstyrrer oppkjøringen til Flandern, men når man er så nær toppformen som Alexander er nå, balanserer man akkurat på grensen av hva man tåler. Da er det viktig å være på rett side av den grensen. Man må være fornuftig når man får en sykdom, og derfor var det viktig å få denne hviledagen, sier Stein Ørn til TV 2.

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen