Sport

Hjemmetap i KHL-finalen for SKA og Thoresen

SKA St. Petersburg og Patrick Thoresen var på god vei mot sin tredje strake seier i KHL-finalen mot Bars Kazan, men gjestene vendte til 2-1-seier mot slutten.

afp000863994.jpg Foto: Dan P. Neegaard

SKA St. Petersburg — Bars Kazan 1-2 (2-1 sammenlagt)

Dermed er det ny spenning i finaleserien, og SKA-laget må reise til Tatarstan minst en gang til før Gagarin-trofeet kan deles ut.

Thoresens lag vant de to første kampene på bortebane og hadde sjansen til å avgjøre det hele hjemme i St. Petersburg med seirer onsdag og fredag. Det så lyst ut da Tony Mårtensson gjorde 1-0-målet vel midtveis i første periode.

Styring

Bars så ut til å ha ridd av en utvisning, men akkurat da Konstantin Koltsjov slapp inn på isen igjen sendte Maksim Tsjudinov i vei et skudd som Mårtensson fikk kølla på ved nærmeste stolpe. Pucken forsvant i mål mellom beina på keeper Anders Nilsson.

Thoresen var på isen, men var ikke direkte involvert i scoringen.

Ledelsen holdt helt til det var spilt 6.44 minutter av siste periode. Da fikk Jevgenij Medvedev stå og finte skudd fra blålinjen et par ganger før han sendte i vei et håndleddsskudd som sneiet to SKA-spillere og forsvant i mål mellom beina på en dekket keeper Mikko Koskinen.

Kontret i senk

Verre skulle det bli. Vel fire minutter før slutt kontret gjestene etter en puckerobring i egen sone. SKA hang ikke med, og Alexander Svitov sendte vinnermålet i nettet bak Koskinen.

Thoresen, som spilte 17.24 minutter og hadde ett skudd på mål, var ikke på isen ved noen av baklengsmålene.

SKA leder nå 2-1 i best av sju kamper. Neste kamp spilles fredag i St. Petersburg, den femte i Kazan søndag. (©NTB)

Les også

  1. Patrick Thoresen ett steg nærmere KHL-tittelen

  2. Thoresen-mål ga drømmestart i KHL-finalen

Les mer om

  1. Ishockey