Sport

- Oslo trenger flere ishaller

Mangelen på ishaller får mye av skylden for at Oslo-området bare har to lag med i årets eliteserie i ishockey. Nå innrømmer lederen i Oslo Hockeykrets at de har for for slappe med å presse på for å få bygget nye haller.

  • Erlend Vålandsmyr

Hasle/Løren — Furuset 1-3 Jar - Manglerud Star 1-10 Furuset var lenge et topplag i norsk ishockey, men nå lever laget en anonym tilværelse i 1. divisjon sammen med en rekke andre lag fra Oslo-området. Tendensen er klar: I 2001 hadde Oslo-området fem lag i eliteserien: Vålerenga, Furuset, Manglerud/Star, Frisk Asker og Lørenskog. Nå er bare Vålerenga og Frisk Asker igjen.- Hva er galt med Oslo-hockeyen?- Vi har vært for dårlige til å presse på for å få flere ishaller, sier Odd Svensen, leder for Oslo Hockeykrets.- De spillerne fra 14-15 år og oppover som ikke satser 110 prosent på hockeyen, får nærmest ikke noe tilbud om istid. Det er rett og slett ikke plass til dem.

To nye haller

I Furuset Forum er isen opptatt fra morgen til kveld. For å få plass til alle, må banen til tider deles i to, slik at to lag kan trene samtidig. - Ungene må få lov til å gå på skøyter, men hallene er opptatt til nesten enhver tid, sier Jørn Amundsen, lagleder i Furuset Ishockey.- De gangene vi har hallen åpen for alle, er det helt fullt her. At vi ikke kan gi nok istid til de som vil stå på skøyter, gjør at vi ikke får økt rekrutteringen.I Oslo ligger det ishaller på Furuset, Jordal, Manglerud, Løren og Dælenenga. Hockeykretsen jobber for å få bygget flere, men arbeidet tar tid.- Dette er opp til kommunen. Vi håper på to nye, én på Bjørndal og én i Oslo vest. Målet er å ha dem klare innen 2009, sier Svensen.

<b>Nesten alene.</b> Vålerenga - her ved Lars Erik Lund - er ett av to hockeylag fra Oslo og Akershus i eliteserien.

Les mer om

  1. Ishockey