Oilers har ikke planlagt gullfeiring

I kveld kan Oilers bli seriemestere etter at publikum har gått hjem.

Oilers kan sikre seriegullet torsdag kveld. Her fra feiringen av seriemesterskapet i 2015.

KL. 18.00:

Les også

Følg Oilers - Kongsvinger og chat med vår reporter

Det kan fort bli en over middels kveld i Stavanger. Premissene før kveldens kamp mot Kongsvinger er klare. Dersom Oilers gjør jobben og vinner, samtidig som Lørenskog taper mot Lillehammer, er seriegullet i boks.

— Men vi har ikke planlagt noen feiring, altså. Den får vi eventuelt ta på sparket, bedyrer pressekontakt Kjetil Garvik til Aftenbladet.

Halvtime forskjell

Kveldens serierunde er spesiell på den måten at Lørenskogs kamp først starter halvtimen etter oppgjøret i DNB Arena droppes i gang. Dermed risikerer Oilers å bli seriemestere mens de står i dusjen eller sitter i garderoben. Og etter at publikum har gått hjem.

— Det hadde så klart vært kult hvis det gikk veien, men vi har innstilt oss på at vi blir seriemestere om vi slår Kongsvinger i kveld og Vålerenga på lørdag. Alt før det er bonus, sier Tommy Kristiansen.

— Jeg håper at det skal bli en god dag. Men vi får ta det som det kommer. Det viktigste er at vi gjør jobben selv, sier assistenttrener Pål Gulbrandsen.

Les også

Foreldrene dro til Kina for å sette 16 år gamle Ruben på prøve

Kort vei til pokalen

Med seriepokalen stående til pynt og inspirasjon på kontoret noen meter unna, trente Oilers-spillerne i går på isen i DNB Arena. Likevel er det lite som tyder på at Oilers får feire med trofeet dersom alt skulle gå veien i kveld.

Aftenbladet var i går i kontakt med organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund. Han kunne da ikke gi noe klart svar på når eller hvor eventuelle gullmedaljer og pokal skal deles ut. Ifølge Holm skulle dette avgjøres på et styremøte senere onsdag. Det er imidlertid nærliggende å tro at Oilers vil måtte vente til sesongen siste hjemmekamp, altså møtet med Lørenskog tirsdag 8. mars, før eventuelle medaljer deles ut.

Utfordret toppspillerne

I Petter Thoresen fravær ledet Pål Gulbrandsen gårsdagens økt i DNB Arena. Der ble den kommende hovedtreneren servert hockey av ymse kvalitet. Mot slutten av treningen samlet han Andy Sertich, Johannes Johannesen, Tommy Kristiansen, Josh Soares og Philippe Cornet foran seg. De fem utgjør førsteoppstillingen i lagets overtallspill – og leverte i beste fall en varierende trening – slik de også har levert i kamp de siste ukene.

Med bare én overtallsscoring på de siste 33 forsøkene er det ikke vanskelig å peke på uttellingen i powerplay som en viktig faktor til måltørken som har preget Oilers den siste tiden.

— De sutra litt. Det ga jeg beskjed om at de burde slutte med. De vet jo selv at de ikke har produsert i powerplay sammen den siste tiden, men det nytter ikke å være grinete. Jeg etterlyste humør og engasjement, forklarer Gulbrandsen.

Utfordringen er med andre ord sendt.

Skadenytt

Verken Dan Kissel, Henrik Solberg eller Stian Høygård trente i går. Ingen av dem er aktuelle til kveldens kamp.

— Jeg tar det dag for dag, men spiller verken i kveld eller mot Vålerenga lørdag. Jeg håper å være tilbake til sluttspillet, sier Henrik Solberg til Aftenbladet.

Heller ikke Dan Kissel blir å se på isen før sluttspillet. Kissel brakk pekefingeren for to og en halv uke siden og har ikke vært på is siden.

— Det går fremover med ham, men han trenger nok noen uker til før han er klar, bedømmer Pål Gulbrandsen.

Stian Høygård vurderes dag for dag.

NB: Vi følger Oilers-Kongsvinger direkte fra klokken 18.00