Legen om Norges kaptein: - Jeg er ikke så veldig optimistisk

Usikkert når Bjarte Myhrhol er tilbake.

Her sitter en skadet Norge-kaptein Bjarte Myrhol på benken i andre omgang.

Myrhol startet Norges EM-åpning mot Island fredag kveld, men forsvant raskt etter å ha fått et stygt kutt i hånden.

Myrhol.jpg

Landslagslege Thomas Torgalsen opplyser at Myrhol har fått en flenge mellom ring— og langfinger på venstre hånd. Det ble sydd to sting.- Jeg er ikke så veldig optimistisk, sier legen når han får spørsmål om sjansen for at Myrhol er med mot Kroatia søndag.

— Bjarte har fått en flenge mellom ring- og langfinger på venstre hånd. Han har sydd to sting. Det er samme type skade som han har hatt tidligere. Det er smertefullt, sier Torgalsen.

Vurderes fra dag til dag

Nå skal Myrhol vurderes inn mot Kroatia-kampen.

— Vi må jo se på det i kveld, i morgen og søndag og se hvor bra det blir. Bjarte har erfaring for at denne skaden blir lett slått opp igjen, sier legen.

— Det er mulig å forsøke å spille håndball, men det er veldig usikkert om det går. Sjansen for at han spiller søndag er vanskelig å si. Jeg er ikke så veldig optimistisk. Det er veldig kjedelig om han slår denne skaden opp igjen, sier Torgalsen.

Tvedten redd Myrhol er ferdig

— Jeg har hatt samme skade selv. Den skal egentlig gro i 10-12 dager før du tar stingene. Jeg er redd Bjarte (Myrhol) er ferdig i EM, sier Håvard Tvedten.

Det var en deprimert Bjarte Myrhol som sto i intervjusonen tre kvarter etter kampen.

— Dette er fryktelig trist og vondt. Jeg hadde jobbet for og sett frem til dette mesterskapet, men jeg håper å kunne spille mer, sa Skjern-spilleren, som hadde en lignende skade i høst. Da gikk det ikke bra da han prøvde på et raskt comeback.

— Jeg prøvde meg etter fem dager, men det gikk ti minutter før jeg måtte gi meg. Så måtte jeg stå utenfor i to uker på grunn av infeksjonsfare, sier Myrhol, som forklarer slik hva som skjedde.

— (Aron) Palmarsson skjøt, og hånden hans fulgte på og traff meg mellom to fingre. Da sprakk den gamle skaden opp igjen. Dette er bra vondt, sier Myrhol og prøver likevel å holde på et lite smil.

— Nå får vi deppe litt, lage en ny plan og komme tilbake, sier Norges kaptein.

Tvedten det samme

I forrige EM var det Håvard Tvedten – nå ekspert hos TV3 – som forsvant fra mesterskapet.

— Jeg spjæret meg opp på et reklameskilt i Golden League. Hånden ble hoven da jeg tok i mot ballen. Jeg prøvde meg etter fem dager, men det fungerte ikke. Det blir vanskelig for Bjarte også, selv om det ikke er skuddhånden som er skadet. Han skal sperre og holde folk vekk. Det er fare for at stingene går opp, sier Tvedten, som er pessimistisk på Tvedtens vegne.

- Hva betyr dette for Norge?

— Han er kaptein, leder av flokken og har masse rutine. Han hadde lyst til å vise hva han kan. Heldigvis har Norge tatt med fire strekspillere. De må fylle rollen, sier Håvard Tvedten.