Sammenlagtseieren glapp for Boasson Hagen

Kom ikke med i det avgjørende bruddet.

Edvald Boasson Hagen ender på tredjeplass i Tour of Norway.

Edvald Boasson Hagen gjorde et forsøk på sammenlagtseieren i Tour of Norway, men klarte ikke komme med i det avgjørende bruddet på avslutningsetappen søndag.

Boasson Hagen merket at sammenlagtseieren ble fjernere og fjernere da en trio hadde rundt 45 sekunder igjen med fem kilometer igjen av avslutningsetappen fra Moelv til Lillehammer.

I fraværet av lagkamerater prøvde 31-åringen å gå solo med én kilometer igjen av rittet, men det ville seg ikke.

– Jeg kjørte alt jeg hadde, men jeg klarte ikke kjøre fortere, og da gikk det tre mann. Jeg kjørte så alt jeg hadde for å tette luka så mye som mulig. Jeg hadde ikke noe annet valg, sa Boasson Hagen til TV 2.

Les også

Boasson Hagen vant på bursdagen for andre år på rad

På pallen

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre i sammendraget etter å ha kommet inn som nummer 16 på etappen.

– Det er surt når det er på hjemmebane, og i Lillehammer, at det ikke gikk bedre, sa Boasson Hagen.

Carl Fredrik Hagen var en del av tettrioen, men han ble distansert på oppløpet. Det ble en dansk/spansk-kamp om etappeseieren og sammenlagtseieren. Alexander Kamp tok etappeseieren, mens Eduard Prades tok sammenlagtseieren og ble nummer to på etappen. Hagen ble tredjemann til Lillehammer.

Groenewegen ble frakjørt

– Akkurat nå er jeg rimelig sliten. Jeg er glad for at vi lyktes som lag. Det er blant de beste resultatene jeg har, sa Carl Fredrik Hagen til TV 2.

Dylan Groenewegen sikret sin tredje etappeseier i rittet da han vant lørdagens etappe. Nederlenderen tok samtidig over sammenlagtledelsen, men på søndagens avslutningsetappe ble sprinteren tidlig frakjørt.

Edvald Boasson Hagen drar fra rittet på hjemmebane med én etappeseier. Som i fjor vant Dimension Data-rytteren etappen på bursdagen sin 17. mai. Boasson Hagen har vunnet rittet sammenlagt tre ganger tidligere.

(©NTB)