Sport

Cavendish' sykkel sjekket for juks

— Som i ethvert ekteskap klemmer man hverandre til slutt, sier svært skuffet sportsdirektør.

HELBOM: Mark Cavendish (til høyre) så lenge ut til å få det servert dit han ønsket i Tour de Frances første spurt, men det ville seg ikke for briten, som heller ikke klarte å gi laget den gule trøyen. Det fikk sportsdirektøren til å rase.
  • Even Emberland

Det var en svært frustrert Mark Cavendish som søndag kveld tok til Twitter for å forsvare seg mot dem som mente han hadde gitt opp i spurten på den andre etappen i Tour de France, og slik gitt den gule ledertrøyen til Fabian Cancellara (Trek Factory Racing).

Følg 3. etappe i Tour de France direkte nå

Om Cavendish hadde slått sveitseren i spurten, slik han gjør ni av ti ganger, ville britens lagkamerat Tony Martin syklet i den ærverdige trøyen.

Men det belgiske stjernelaget bommet fullstendig i spurten, opptrekker Mark Renshaw måtte gi seg for tidlig, og Cavendish var sjanseløs på seieren.

Forbannet sjef

Det fikk deres sportsdirektør Brian Holm til å være blant de fremste i køen av Cavendishs kritikere etter spurten ute ved Nordsjøens havgap.

— De siste 500 meterne var et «historisk f***up». Det vil nok ta tre-fire uker å kommer over dette. Vi skulle bare ha den gule trøyen til Martin, utbrøt Holm etter etappen, ifølge Jyllands-Posten.

Da den danske sjefen før mandagens tredje etappe møter pressen, er han tydelig på at deres stjernespurter har fått tydelig beskjed fra ham om søndagens bom i spurten.

— Det har slått gnister, men vi er forsonet. Som i ethvert ekteskap ender det med at man klemmer hverandre til slutt og blir forsonet, sier Holm, som likevel understreker den enorme skuffelsen fra søndagens etappe.

— Det er ingen tvil om at vi hadde alle kort på hånden, men vi endte med å blåse det bort. Det gikk perfekt, og da vi lyktes med å smadre det i sidevinden etter 106 kilometer, så det fantastisk ut, både med tanke på å få Martin i gult og etappeseieren til Cavendish. Likevel ender vi uten noen av delene, forklarer sportsdirektøren.

Følg 3. etappe i Tour de France direkte nå

Cavs sykkel sjekket for juks

Til alt overmål ble også den britiske spurterens sykkel sjekket for å se at den ikke inneholdt en skjult motor etter nederlaget.

Det var Marca som først omtalte UCIs kontroll av Cavendishs sykkel. Kontrollørene fant ingenting mistenkelig hos Etixx-Quick Step-rytteren. Som neppe var uventet etter at han stivnet og måtte se André Greipel, Peter Sagan og Fabian Cancellara passere ham på de siste meterne.

De fire andre rytterne som fikk syklene kontrollert var Jean-Cristophe Péraud (Ag2r), Marcel Sieberg (Lotto Soudal), Adriano Malori (Movistar) og Michael Rogers (Tinkoff-Saxo).

Tour de France fortsetter mandag med den tredje etappen hvor avslutningen er opp den knallharde bakken Mur de Huy, altså 1300 meter med 9,6 prosent i gjennomsnittlig stigning. Det blir etter alt å dømme for tøft for både Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) og Alexander Kristoff (Katjusja).

Les også

  1. Rodgers har funnet sin nye Liverpool-assistent

  2. Kristoff: - I dag kjører vi for Rodriquez

  3. Hevder Bjarne Riis vurderer å starte nytt profflag

  4. Uavgjort i bunnkampen mellom Nest-Sotra og Levanger

Les mer om

  1. Tour de France