Sport

Deltok i skandalescenene etter «tidenes kamp» – nå forklarer han hvorfor

MMA-utøveren Zubajra Tutsjugov forklarer hvorfor han angrep Conor McGregor etter søndagens storkamp i UFC (Ultimate Fighting Championship).

Det gikk hardt for seg mellom Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor. Etterpå ble sistnevnte angrepet av to fra russerens team (bilde høyre).
  • Pål Strande Gamlemoen
    Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Natt til søndag møtte den irske Mixed Martial Arts-stjernen Conor McGregor russeren Khabib Nurmagomedov i det som flere MMA-fans så på som «tidenes kamp».

Nurmagomedov vant duellen, men det var skandalescenene etter kampen som stjal de store overskriftene. En illsint Nurmagomedow hoppet ut av buret og angrep folk i McGregors team. Samtidig hoppet en av russernes støttespillere inn i buret og angrep McGregor.

Les også

MMA-eksperter i Norge frykter for sportens omdømme etter skandalekampen

Planla angrepet

Nå forteller utøveren Zubajra Tutsjugov at det var han som angrep McGregor. Russeren hadde planlagt angrepet.

– Jeg slo ham – akkurat som jeg hadde lovet. Jeg lovet at han skulle betale for det han sa – og det gjorde han, sier Tutsjugov i en video publisert på Twitter av Karim Zidan, redaktøren for MMA-nettstedet Bloody Elbow.

Tutsjugov referer til et innlegg publisert av McGregor på Instagram 25. august. Den irske superstjernen kritiserte tsjetsjenske Tutsjugov for å få tips av dagestaneren Nurmagomedov før møtet med en annen tsjetsjensk utøver: Artem Lobov.

«En ekte tsjetsjener ville aldri hjulpet en dagestaner i å angripe en annen tsjetsjener. En ekte tsjetsjener ville aldri fulgt ordre fra en dagestansk mann. Dette er forræderi. Ingenting er verre enn forræderi,» skrev McGregor.

Les også

Skandalescener i Las Vegas: Her bryter det ut fullstendig kaos etter «tidenes kamp»

Omkamp?

Dermed benyttet Tutsjugov sjansen til å angripe McGregor i buret mens seierherren etter søndagens gigangtoppgjør i Las Vegas skapte kaos utenfor det. Tre personer ble arrestert etter hendelsen. McGregor skal ikke ha ønsket å anmelde noen av angriperne. I

rens beskjed etter kampen var klar:

«Bra kamp. Gleder meg til omkampen,» skrev han på Twitter.

Han har senere publisert en melding til. I den skriver han:

«Vi tapte kampen, men vant slaget. Krigen fortsetter.»

UFC-president Dana White har sagt at opptrinnet vil få konsekvenser. Tutsjugov mister den avtalte kampen mot Lobov 27. oktober. Den mektige sjefen for kampsportorganisasjonen har sagt at alle utøvere involvert i skandalescenene aldri vil kjempe under UFC-paraplyen igjen. Han har fortsatt ikke bestemt seg for om Nurmagomedov mister lettvektertittelen, skriver The Independent.

Les mer om

  1. MMA
  2. Conor McGregor