Sport

– Velkommen til mesterligaen, Norge

Ledelsen i mesterligaen CHL har latt seg imponere av kontinentalcup-vinnerne. Blir Oilers norgesmestere i vår, får de en plass i den nystartede europacupen.

VINNERLAGET:  Oilers-spillerne jubler etter seieren i Continental Cup i Rouen søndag kveld. FOTO: KRISTIAN JACOBSEN.
 • Lars Fisketjøn

ROUEN (Aftenbladet): Da Oilers herjet med de franske mesterne, Rouen Dragons, lørdag kveld satt deler av ledelsen for den nye Champions Hockey League (CHL) på tribunen og lot seg imponere. Bo Lennartsson er sportslig ansvarlig for turneringen, og rapporterer direkte til styret, som avgjør hvilke nasjoner som får delta i turneringen.

– Jeg er jo med og vurderer dette. Stavanger er bra, det er det ikke noen tvil om. De har en bra organisasjon, et stabilt lag og stort potensial. Organisasjonen er profesjonell, og det samme er måten de spiller hockey på. Nå har de vært ute i Europa og gjort det bra i Continental Cup også, sier Lennartsson til Aftenbladet.

Mesterligaen er en sammenslåing av den klubbeide European Trophy, som er den gjeveste europacupen i dag, og det internasjonale ishockeyforbundets Continental Cup, som Oilers har spilt finale i denne helgen. Turneringen skal bestå av 40 lag, inspirert av UEFAs modell for fotballens Champions League. De 26 lagene fra European Trophy skal være med, forutsatt at de ligger i den øverste divisjonen i sitt land, samt mesterne fra de seks sterkeste seriene i Europa utenom KHL. De siste plassene deles ut som såkalte wild card, og det er en av disse plassene Oilers har veldig lyst på.

– Nå er det opp til Oilers å vise hjemme i egen serie at de er best i Norge. Vi kommer med all sannsynlighet til å tilby et wild card til det norske mesterlaget, og da er det bare opp til Oilers å vinne. Det er først og fremst mesterlag vi leter etter til turneringen, sier Lennartsson.

Spillerne er sugne

Oilers-spillerne trenger neppe ekstra motivasjon for å slåss mot Vålerenga og de øvrige lagene i kamp om seriemesterskap og sluttspillseier, men både Tommy Kristiansen og Martin Strandfeldt liker det de hører fra mesterliga-sjefen.

Les også

Se Oilers-spillerne gå fullstendig bananas

– Jeg spilte i European Trophy da jeg var i HV71 i fjor, og det er veldig stor turnering å være med på. Selvfølgelig er det motiverende for meg å være med der, det hadde vært gøy å vise seg fram der, sier Kristiansen.

Strandfeldt har vært en stjerne i norsk eliteserie i flere år, men har aldri spilt høyere enn på nest øverste nivå hjemme i Sverige. Kvalifiserer Oilers seg til mesterligaen kan han få måle krefter mot de beste klubbene i hjemlandet.

– Det vi ser her i Frankrike er bevis på den norske eliteserien har utviklet seg til å bli en sterk liga. Muligheten til å spille i CHL er veldig motiverende. Jeg tror at med enda mer trening, litt mer fokus og litt mer topping har vi et lag som er godt nok til å kjempe mot lag i Europa som er enda bedre enn de vi har slått denne helgen. Vi har et forsvarsspill som er utrolig bra også internasjonalt, sier Strandfeldt.

Thoresen har fått mersmak

Etter knepent tap på straffeslag mot KHL-laget Donbass fredag, storseier 6-2 over de franske mesterne Rouen lørdag og 7-2 mot regjernde italienske mesterne fra Asiago er Lennartsson overbevist om at Oilers ikke blir noen kasteball i CHL.

– Vi ser at de spiller jevnt med et KHL-lag, og på de internasjonale arenaene kan alt hende. Stavanger kan hevde seg i CHL på sikt. Det er ikke selvsagt at de beste svenske lagene kommer til Stavanger og vinner. Vi ønsker å gå ut bredt og få med lag fra mange land. Det er utviklende for hockeyen, sier han.

INVITERER: Bo Lennartsson, sportslig ansvarlig for Champions Hockey League, går langt i å garantere Norge et wild card til den nye mesterligaen. Oilers må vinne hjemme for å få europacupplassen de så svært gjerne vil ha.

Med seieren over Asiago har Oilers slått ut serievinnerne fra Italia, Frankrike, Ungarn, Hviterussland og Danmark. Tar man med de øvrige nasjonene som har falt av underveis i Continental Cup ligger norsk klubbhockey et kvantesprang foran de nasjonale ligaene Storbritannia, Polen, Romania, Slovenia, Spania, Latvia, Nederland og Russland. Mange av disse landene har flere klubber inne i store, flernasjonale ligaer som DEL og KHL, men Oilers-trener Petter Thoresen er sugen på å møte enda bedre europeisk motstand.– Det er selvfølgelig veldig motiverende å spille en slik turnering, og i beste fall kvalifisere seg for sluttspillet. Det ville vært lærerikt for oss alle å få være med på noe sånt, sier han.

 • Oilers vant Continental Cup, foran Donbass Donetsk som overraskende tapte på straffeslag for Rouen søndag kveld.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5