Sport

OL-billetter til despoter

Gadafis sønn får hånd om hundrevis av OL-billetter.

Her er Muhammad Gadafi, sønn av Libyas enehersker og leder av landets olympiske komite, sammen med lederen av World Chess Federation, russeren Kirsan Iljumzjinov. Dette bildet er tatt i januar i år. Senere har Iljumzjinov reist tilbake og i forrige uke spilte han sjakk mot lederen selv, Muammar Gadafi.
  • Kurt B.M. Haugli

Mens norske jagerfly sammen med andre allierte jevnlig bomber Muammar Gadafis miltiære styrker og kommandosentre, kommer arrangørene av OL 2012 snart til å sende ut hundrevis av OL-billetter til den libyske diktatorens sønn, skriver Mirror.co.uk.

Lede olympisk komite

En million av billettene til OL i London i 2012 blir sendt ut til alle IOCs nasjonale olympiske komitéer. Disse får så en mulighet til å selge billettene til landets egen befolkning eller distribuere til egne sponsorer, idrettsledere og idrettsutøvere.

Det er sønnen til Libyas diktator Muammar Gadafi, Muhammad Gadafi, som er leder av den olympiske komiteen i Libya.

Arrangørene av London-OL har allerede gjort det klart at Libya vil få hundrevis av billetter slik som alle andre nasjonale olympiske komiteer.

— Det er den libyske olympiske komiteen som har fått tildelt noen hundre billetter som de er ansvarlig for å distribuere til idrettsorganisasjoner og utøvere i sitt eget land, sier en representant for Londos OLs organasisasjon (LOGOC).

Flere får

Heller ikke andre nasjoner med et tvilsomt rykte har fått begrenset tildeling av OL-billetter. Både Zimbabwe og Burma har olympiske komiteer som i nær fremtid kan vente seg et aldri så lite dryss av OL-billetter.

Britiske myndigheter vil ikke blande seg inn.

- Dette er en sak for IOC. Det er et faktum at Gadafi, hans familie og hans nærmeste medarbeidere er omfattet av et reiseforbud og vil derfor uansett ikke kunne være til stede i London neste år, heter det i en uttalelse fra statsminister David Camerons kontor.

Les mer om

  1. OL