Sport

Jansrud venter ikke på Northug

Alpinisten har, i likhet med Northug, ikke skrevet under avtale med landslaget.

STJERNE: Kjetil Jansrud venter med å underskrive sin utøveravtale med Norges Skiforbund, men avviser at det kan ende opp som en konflikt.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Kjetil Jansrud har ikke skrevet under avtale med landslaget. Det har ifølge alpinisten ingenting med Northug-konflikten å gjøre.

— Nei, det er ingenting i min hverdag som tilsier at jeg må vente på andre deler av skiforbundet før jeg skriver under, sier Jansrud til Aftenposten.

I går skrev Adresseavisen om at blant andre Jansrud og alpinistkollega Henrik Kristoffersen ikke har skrevet under utøveravtalen med Norges Skiforbund ennå.

På skistyrets møte tirsdag på Gardermoen diskuteres blant annet den norske landslagsmodellen med utgangspunkt i Northug-saken og hvilke sponsorer landslagsløpere kan profilere.

Les også

Nå diskuterer de Northugs skifremtid

Det er imidlertid ikke derfor Jansrud foreløpig ikke har skrevet under sin avtale.

— Prosessen er i gang, og det er ikke første gang det drøyer før den blir undertegnet. Jeg gjør absolutt alt selv i denne saken, og da tar det gjerne litt tid å gå igjennom alt.

— Vi har aldri hatt noen konflikter rundt dette, og det ser jeg ikke for meg at det blir denne gang heller, legger Jansrud til.

- Er det noe spesielt som gjør at det tar tid?

— Nei, men det handler for eksempel om hvor mange ganger jeg skal stille opp for en sponsor osv. Jeg vil gjerne skaffe meg en totaloversikt. Og så byttes det noen juridiske ordlyder her og der, og det er greit å sette seg ordentlig inn i alt.

Les også

Stjernene jobber gratis for ungdoms-OL

— Når må du ha dette gjort?

— Jeg aner faktisk ikke. Skiforbundet ønsker sikkert at vi gjør det så fort som mulig. Men så lenge det ikke er en konflikt mellom meg og dem, betyr det ikke noe om jeg ikke skriver under i dag eller i morgen.

- Og du ser ikke for deg at det blir en konflikt?

— Nei, dette er helt udramatisk.

Alpinistene har flere ganger poengtert at ingen er viktigere enn laget, noe som har vært en av de store suksessfaktorene.

Aksel Lund Svindal sa for to år siden bl.a. til lokalavisen Romerikes Blad at det var helt uaktuelt for ham å kjøre noe sololøp a la Northug.

Les også

  1. Toppalpinistene har ikke signert avtale med landslaget

  2. Kun to skiutøvere håvet inn mer enn Jansrud forrige sesong

  3. Skistjernen ut mot ryktene: - Jeg måtte le

Les mer om

  1. Alpint
  2. Petter Northug
  3. Kjetil Jansrud