Sjarapova anker dopingdom

Tennisstjernen Maria Sjarapova har anket sin toårige dopingutelukkelse til Idrettens voldgiftsrett (CAS), som vil avgjøre saken før OL.

UTESTENGT: Maria Sjarapova er utestengt i to år.

Den russiske stjernespilleren har lagt inn en anke der hun ber om at straffen oppheves eller reduseres. Det internasjonale tennisforbundet (ITF) utestengte henne forrige uke fordi hun testet positivt på meldonium under Australian Open i januar.

CAS opplyste at begge parter har gått med på en «forsert saksbehandling» som gjør at voldgiftsretten vil offentliggjøre sin avgjørelse innen 18. juli.

Om Sjarapova skulle få medhold, vil hun da kunne delta i OL i Rio de Janeiro, som starter 5. august.

CAS opplyser at det ennå ikke er avgjort om det vil bli avholdt en høring i saken. Sjarapova, med fem Grand Slam-titler på merittlista, opplyste umiddelbart etter at straffen ble offentliggjort at hun kom til å ta saken til CAS.

ITFs uavhengige disiplinærutvalg kom til at Sjarapova ikke hadde brutt antidopingreglementet med vilje, fordi hun ikke visste at meldonium var forbudt, men at hun likevel bærer hele ansvaret for å ha testet positivt på et ulovlig stoff.

I tillegg til den positive prøven fra januar testet Sjarapova positivt på meldonium også i en uanmeldt test 2. februar. Hun er utestengt til 25. januar 2018. (©NTB)