Sliten Forfang dropper verdenscup: - Et veldig voksent valg av Johann

Johann Forfang (20) hoppet lengst av samtlige i siste omgang av ti hopp i Finland. Nå tar han pause fra v-cup-sirkuset.

TAR PAUSE: Johann Forfang tar en liten verdenscuppause, og trener hjemme i stedet.

Med tirsdagens andrehopp på 129,5 meter fløy Forfang opp fra 15. til 5. plass på resultatlisten.

Et nytt solid resultat fra unggutten som har vært utrolig stabil i en sesong hvor v-cuptoppene Peter Prevc, Severin Freund og Kenneth Gangnes nå begynner å vise tegn til mer moderat form.

I dag besto pallen av Michael Hayboeck, Daniel Tande og Stefan Kraft.

— Det var en liten miss i førsteomgang, og det har vært litt sånn i det siste at jeg ikke har vært helt på topp i førstehoppet og klarer å skjerpe i andreomgang, sier Forfang om dagens konkurranse.

Dropper Asia-tur

20-åringen forteller at han nå tar en pause fra verdenscupsirkuset. De to konkurransene i Almaty i Kazakhstan til helga blir uten unggutten på start.

— Jeg skal være hjemme, trene og slappe av. Jeg gjør det kun for min egen del, sier Johann Forfang.

Han håper det kan gi et løft opp de siste få hakkene på resultatlisten inn i mot årets tre siste v-cuphelger, i Polen, Tyskland og Tsjekkia.

— Jeg trenger det nå for å klare å kjempe enda høyere opp på listen de siste tre rennhelgene. En til Asia-tur er jeg ikke helt motivert for nå. Jeg trenger litt trening og trenger å få kroppen på plass. Det har vært mye slitasje og sykdom den siste tiden, sier tromsøgutten åpenhjertig.

Stöckl: — Et voksent valg

Alexander Stöckl får med seg hele resten av landslagstroppen til Kazakhstan. Han har samtidig full forståelse for Forfangs valg.

— Jeg synes det er lurt. Det har vært en lang og krevende sesong, og han har gjort det veldig bra. Men han er fortsatt ganske ung, og jeg synes det er et veldig voksent valg han gjør nå, sier landslagstreneren.

Avgjørelsen gir hopptalentet en uke fri hjemme, fra onsdag til onsdag.

— Setter pris på å få fri og få pustet litt ordentlig. Jeg skal få jobbet på gymmen og satser på å være i kalasform til Wisla, varsler Johann Forfang.