Sport

6 av 10 idrettsledere vil søke OL igjen

Klart flertall blant sentrale ledere om ny søknad innen ti år.

OL-RINGER I SOTSJI: Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira regjerte på 30 kilometeren under OL i Sotsji. Selv om Oslo 2022 ble skrinlagt, kan det gå mot en ny norsk søknad.
  • NTB

Et klart flertall blant sentrale ledere i norsk idrett ønsker at Norge innen ti år søker om å få arrangere vinter-OL. Det viser en undersøkelse gjort av VG.

Prosessen rundt et OL i Oslo om åtte år ble nylig skrinlagt. Det var ikke nok støtte i folket eller blant politikerne til å ta prosjektet videre.

Men i Idretts-Norge har man til tross for nederlaget, fortsatt lyst til å få til en OL-fest på norsk jord. Rundt 60 prosent av de spurte idrettslederne sier ja på spørsmål om Norge bør søke på nytt innen ti år.

— Dette er høye tall med tanke på at undersøkelsen er tatt opp rett etter den skuffende avgjørelsen sist uke. Men det er naturlig at idretten ønsker å prøve seg igjen. Det er ingen tvil om at idretten tjener på å ha store arrangementer, og OL er toppen av kransekaken, sier førsteamanuensis Dag Vidar Hanstad ved Norges idrettshøgskole til VG.

Les også

Ekstra tippemidler kan gi byggeboom i byene

Av de spurte vil 35 prosent ha Oslo som søkeby også neste gang. Nesten 13 prosent peker på Lillestrøm, mens rundt 6 prosent vil ha Tromsø.

Idrettspresident Børre Rognlien tror det vil ta tid før Norge igjen setter i gang en ny OL-prosess. — Jeg tviler sterkt på at noen ansvarlige i norsk idrett ønsker å trekke i gang et så stort arbeide igjen før det har gått mange år. OL/Paralympics i 2030 er antakelig tidligste mulighet, sier Rognlien. (©NTB)

Les også

  1. Dansk storavis hyller Norges OL-nei

  2. Derfor sa seks land nei til OL

  3. «IOC må nå tigge Beijing om å arrangere OL»

  4. Kort og brutalt - de holdt ikke mål