Sport

Se blinkskuddene fra Tour de France

Vi fulgte forrige etappe fra motorsykkel.

FIGHTING FACE: Alexander Kristoff var blant storfavorittene før brosteinsetappen i Tour de France, men en punktering ødela vinnersjansene for Katusja-syklisten.
  • Aftenbladet
KAOSET: Etter målgang er begge nordmennene hete intervjuobjekter. Her etter den femte etappen i årets ritt.
DEN GULE ÆRE: Har man ledertrøyen i Tour de France, får lederens lag stille seg fremst og sykle i tet i den nøytrale sonen. Dessverre for Tony Martins (nummer to fra venstre) del endte det med velt og kragebeinsbrudd på den siste kilometeren.
NÆRE: Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen spurtet for seieren, men Kristoff tok teten for tidlig, mens Boasson Hagen ikke fant plass til å passere landsmannen på den femte etappen.
KONKURRENTER OG BEKJENTE: André Greipel og Alexander Kristoff slår av en prat på den sjette etappen, hvor avslutningen ble for tøff for dem begge.
ETTERTRAKTET: Her hjelpes Alexander Kristoff av Katjusjas pressesjef Philippe Maertens like før møtet med den norske og internasjonale pressen før den sjette etappen. Det endte med ellevteplass for nordmannen.
ENDELIG SOL: Edvald Boasson Hagen og resten av feltet fikk slikke savnet sol på den sjette etappen til Le Havre.
FEMTEPLASS: Edvald Boasson Hagen tok opp jakten på etappevinner Tony Martin, men klarte ikke tette igjen luken de siste hundre meterne før mål. Nordmannen ble til slutt nummer fem på brosteinsetappen.
GAMLE KJENTE: Edvald Boasson Hagen syklet fem sesonger for britiske Team Sky. Her slår han av en prat med en tidligere lagkamerat. Nærmest kamera sitter Kristijan Durasek og Nelson Oliveira (begge Lampre-Merida).
GOD HJELP: Underveis på den sjette etappen lå Storhaug-ekspressen godt plassert i feltet, og i avslutningen fikk han bra med hjelp av lagkameratene, men den siste bratte bakken ble for tøff, og dermed endte han på ellevteplass.
VETERAN: Alexander Kristoff nyter her Manuel Quinziatos selskap. Den 35 år gamle italieneren styrer i år BMC Racing Teams tropper for å beskytte deres kaptein Tejay Van Garderen best mulig på de mindre kuperte etappene.
FRIS: Edvald Boasson Hagen har kjempet i toppen på flere etapper den første uken i Tour de France. Torsdag ble det sjuendeplass i den krevende avslutningen i Le Havre.

LE HAVRE/STAVANGER: Tour de France med alt som hører til er et enormt sirkus.

Før rittet forventet arrangøren ASO at rundt tolv millioner mennesker kom til å følge rittet langs veiene, samtidig som 121 TV-stasjoner sender fra etappene.

Se Aftenbladets bildegalleri fra rittet øverst i denne saken!

Også de 198 rytterne som startet Touren krever sitt. 240 servicebilder, 66 000 vannflasker, 3 000 sykkelhjul og 25 000 personer med ansvar for sikkerheten på forskjellige områder er blant tallene arrangøren trekker frem i sin oversikt for rittet.

Følg den sjuende etappen direkte her.

Blant de 198 rytterne, er det foreløpig flere som har pådratt seg skader og blitt tvunget til å bryte enn det er etappevinnere. Den sportslige kampen er det bare et fåtall som kan vinne.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er nordmennene som gang etter gang kjemper om å nå målstreken først. Fredag er en ny mulighet for dem.

Les også

Nå kommer Kristoffs største mulighet

På den sjette etappen fikk Aftenbladets fotograf følge rittet på motorsykkel, og øverst i denne saken finner du noen av bildene han knipset.

Les også

  1. Den prikkete afrikaner

  2. Sjefen forsvarer Kristoff etter kritikk: – Folk snakker mye

  3. Nordmann blir en av sykkelsportens mektige menn

  4. Sammenlagtlederen har brukket kragebeinet - bryter Tour de France

  5. Kristoff ikke sterk nok: - Kan ikke klage på laget

Les mer om

  1. Tour de France