Sport

Ndure: - Jeg vil aldri slå en dame

Jaysuma Saidy Ndure er tiltalt for vold mot tidligere samboer. Nå kommenterer han saken på Facebook.

Jays Ndure har fortsatt ikke kommet til enighet med forbundet, og er foreløpig utenfor NFIFs elitegruppe
  • NTB

— Det er en trist sak, og jeg er kjempelei meg for å lese de beskyldningene som blir rettet mot meg, skriver Ndure på sin Facebook-konto.

Lørdag i forrige uke ble det kjent at det er tatt ut tiltale mot den profilerte sprinteren. Han skal ha brukt vold mot sin tidligere samboer i november i fjor.

Dette skal ha skjedd i parets felles hjem. Senere har Ndure også anmeldt samboeren, men politiet har henlagt denne saken og anmeldelsen fra 31-åringen.

— Jeg er kjempelei meg for å ha blitt beskyldt for dette. Det er det verste. Jeg skal ikke nekte for at det som står om meg i mediene gjør vondt, men jeg vet sannheten og skal stå sterk i dette, skriver Ndure.

God oppdragelse

Han forteller at han er oppdratt av mor og bestemor. Han kommer med hentydninger om en god oppdragelse.

— Jeg vil aldri slå en dame, skriver han. Samtidig legger han til at han gjerne vil forklare sin side av saken, for han understreker at en sak alltid har to sider.

— Aller helst ville jeg ha fortalt min versjon av dette umiddelbart, for det hagler med beskyldninger, men jeg kommer til å vente med å gi min versjon av dette til rettssaken, sier han.

— Jeg vil kjempe for at sannheten kommer fram, og ber om at dere ikke tar alt som står i mediene som sannheter, legger Ndure til.

Han skriver også at han ble frarådet å involvere seg med den kvinnen han nå er tiltalt for å ha øvet vold mot, og han angrer på at han ikke hørte på dem som rådet ham til å holde seg unna.

Sykdom

— Jeg har slitt litt med sykdom denne våren, men jeg fortsetter å løpe og håper at det løsner for meg utover i sesongen.

Jaysuma Saidy Ndure har de norske rekordene på både 100 og 200 meter. Han er den første og enste norske sprinteren som har løpt 100-meteren på under 10 sekunder, og han holder norgesrekorden på 200 meter med råsterke 19,89 sekunder. Det er noen år siden han oppnådde sine beste tider.

Til nå denne sesongen har han ikke fått det til å klaffe. Han sliter fortsatt med å kvalifisere seg for VM i Beijing i slutten av august, men det er det store målet for ham.

Tidligere i år har han slitt litt med en vond rygg, men før Bislett Games sa han til NTB at han følte seg bedre, også helsemessig.

Nå har han for første gang uttalt seg om anmeldelsen han har fått mot seg, og på Facebook-siden takker han for all den støtten han har fått i den vanskelige saken han nå sliter med ved siden av løpingen.

(©NTB)

Les også

  1. Ndures rekord strøket etter vindtabbe i fjor: - Skjer garantert ikke igjen

  2. Ezinne og Jays til topps på hver sin 100 meter

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure