Sport

Pål Gulbrandsen om framtiden som Oilers-trener: - Jeg snakker godt med sportssjefen

En vanskelig sesong er over for Pål Gulbrandsen og Oilers. Nå venter ryddejobben. Treneren er forberedt på at det blir brutalt.

Pål Gulbrandsen kan ha ledet laget for siste gang da Oilers tapte kvartfinalen mot Frisk fredag kveld og røk ut av sluttspillet.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Oilers-Frisk 1–4:

ASKER: – Det har vært en krevende sesong. Du tar med deg de svake resultatene hjem. Det går ut over de som er rundt deg. Det er vanskelig. Det har vært altoppslukende. Du tenker ishockey hele døgnet. Denne sesongen har kostet mye, sier Pål Gulbrandsen til Aftenbladet.

Oilers-treneren sitter krokbøyd i garderoben under tribunen i Askerhallen. Sesongen er akkurat over. 1–4-tapet i den femte kvartfinalekampen mot Frisk ble det siste. Med 4–1 i kamper er Frisk videre til semifinalen. Oilers er ute.

Les også

  1. Nedturen komplett - Oilers-sesongen er over

  2. Oilersbørsen: Rekordtidlig sommerferie for Stavanger Oilers

Presset trener

Ingen har kjent mer på nedturen enn trener Pål Gulbrandsen. For 11 måneder siden feiret han NM-gull i samme garderobe etter sin første sesong som Oilers-sjef. Kontrastene kunne knapt vært større til avslutningen denne gangen.

– Vi har ikke vært gode nok. Vi har forsøkt å endre på ting, vi har forsøkt å gjøre ting annerledes, men det har ikke fungert. Vi har ikke scoret nok mål. Det er hakk i platen, men sånn er det. Du kan ikke bare ønske deg ting, du må jobbe for det også. Vi har manglet råskap og kvalitet. Frisk var bedre enn oss. De vinner denne serien fortjent, sier Gulbrandsen.

Oilers-treneren snakker sakte og tenker seg godt om før han svarer på spørsmålene vi stiller ham.

Presset på ham utenfra har vært stort. Laget underpresterte i serien og havnet på 6. plass. I sluttspillet ble Oilers avslørt av et godt organisert Frisk-lag. Etter seks strake NM-gull er det slutt på at Stavanger dominerer Hockey-Norge. Nå er sesongen over. Evalueringen som kommer blir av det lite hyggelige slaget. Det vet Gulbrandsen.

- Det blir nok en grundig gjennomgang nå. Det må vi tåle, sier Oilers-treneren.

– Hva tenker du om din egen framtid?

– Som sagt, vi får evaluere dette nå. Sesongen er akkurat over, sier Gulbrandsen.

– Har du lyst til å fortsette som Oilers-trener?

– Jeg snakker godt med sportssjefen. Det har jeg gjort hele sesongen, svarer Gulbrandsen.

– Hvordan har det vært for deg å være Oilers-trener det siste året?

– Jeg er i hvert fall glad for å ha hatt Olli Hällfors (assistent) og Peter Andersson (keepertrener) med meg. Jeg synes egentlig at vi i trenerteamet har stått i det bra. Det er mye press innad i gruppen også, vet du. Jeg har prøvd å være konstruktiv. Vi har kriget på hele året. Så er det sikkert mye vi kunne gjort annerledes. Det får vi lære av, sier Gulbrandsen.

Oilers-treneren signerte en 2+2-kontrakt da han ble Oilers-trener i 2016. Det betyr at både han og klubben står fritt til å bryte kontrakten nå.

Venter med avgjørelsene

Sportssjef Pål Haukali Higson freder ingen - heller ikke Gulbrandsen - når Oilers skal i gang med å evaluere hvordan sesongen kunne ende i fiasko.

– Det er mange følelser i kroppen akkurat nå. Men vi skal ikke ta avgjørelser i affekt. Vi skal tenke oss godt om. Alt er ikke galt heller. Det må vi huske på. Men at det vil komme endringer i klubben etter en sesong som dette, det er naturlig, sier Higson.

Han kaller det siste året for «utrolig skuffende» og er klar på at Oilers ikke har vært gode nok - verken i grunnserien eller sluttspillet.

– Vi må prøve å lære så mye som mulig av dette og prøve å forbedre oss. Vi forsøkte å gjøre grep underveis, men lyktes åpenbart ikke, sier Higson.

Slik var kampen

Les mer om

  1. Stavanger Oilers