Sport

TV 2-ekspert gir Oilers én sjanse: – Panikk-knappen begynner å blinke

Oilers-trener Pål Gulbrandsen føler seg trygg på at Oilers er sterkere enn Frisk Asker. Det er ikke ekspertene.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen er offensiv før kvartfinale nummer to spilles lørdag.
  • Kjetil Flygind

Frisk Asker tok første stikk i kvartfinaleserien i sluttspillet i ishockey da de slo Oilers 4–2 i Askerhallen torsdag.

Men Pål Gulbrandsen er ikke stresset. Selv om Oilers ligger under med 0–1 i kamper i best av syv-serien, er Oilers’ hardt pressede trener på offensiven før kamp to i DNB Arena lørdag.

– Vi er trygge på at vi slår dem. Men vi har ikke råd til å gi vekk mål eller momentum i kampene. Vi må være bevisste på de små tingene som gjør store utslag i det store bildet, sier Gulbrandsen til Aftenbladet.

Les også

Oilers-treneren om Frisk Askers spillere: – De faller jo som eiketrær

Det gikk hett for seg da Oilers tapte 2–4 for Frisk Asker i Askerhallen torsdag.
Les også

60 minutter på 60 sekunder: Tabbene ødela for Oilers mot Frisk Asker

Lar seg ikke stresse

Det ble, som ventet, en opphetet affære mellom de to lagene i Asker. Med mange utvisninger. 12 til Oilers, ni til Frisk. Det kan koste dyrt i et sluttspill hvor alle slike detaljer kan bli avgjørende.

Men denne gang var det Oilers som utnyttet overtallet best. De scoret to ganger i spill fem mot fire.

Pål Gulbrandsen sa før første kamp at alt press var på Frisk og at Oilers hadde alt å vinne. Men de seks siste års NM-vinner kan i verste fall være ferdigspilt og ta sommerferie midt i neste uke om de ikke kommer tilbake på vinnersporet allerede lørdag.

Gulbrandsen avviser at det stresser spillerne.

– Vi tapte første kamp, ja, men sånn er det i et sluttspill. Det gjelder å nullstille og restarte. Det er alltid neste kamp som gjelder. Det er ikke noe nytt. For oss gjelder det å få utnyttet fysikken vi har i laget. Vi spilte fysisk og viste god duellstyrke i første kamp, vi er sterkere enn dem. Nå gjelder det å få produsert mål ut av det også, sier Gulbrandsen.

Les også

Oilers har aldri gått inn i et sluttspill med mer å bevise

Curtis Gedig (i bakgrunnen), Mats Larsen Mostue og Villiam Strøm er nødt til å slå tilbake i DNB Arena lørdag, mener TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Dette sier ekspertene

Men ekspertene Aftenbladet har snakket med, er ikke like sikre som Gulbrandsen på at Oilers tar dette.

– Nei, det kan jeg ikke si etter at de tapte 2–4 i første kamp. De har ikke spesielt god selvtillit. De må komme seg inn i «boblen», sier Ole Eskild Dahlstrøm, tidligere landslagsspiller og ekspert i TV 2.

– Muligheten til Oilers ligger i at et sluttspill som regel avgjøres av kriging, ikke finspill. De må komme seg inn i den modusen. Spille enkelt, få lagt pucker ned i Frisks sone og presse der. Og så må de være pigge. Hvis Gulbrandsen mener laget er i rute og fysisk forberedt, skal jeg gi dem en sjanse. Men de har ingen oppadgående kurve. Det er ingenting som tilsier at de plutselig skal bli gode, sier Dahlstrøm.

Som mener Oilers’ sjanse ligger i å vinne kamp to i Stavanger lørdag.

– Hvis Frisk får en 2–0-ledelse i kamper, da begynner panikk-knappen å blinke.

Bjørn Erevik, også han ekspert i TV 2, spår en lang og jevn kvartfinaleserie.

– Oilers var ikke det beste laget i første kamp, og har ikke vært det hele sesongen. Nå har de tapt fem av seks kamper mot Frisk, påpeker han.

– Men den første kampen var jevn. Og Pål Gulbrandsen er nødt til å si det han sier, han har ikke noe valg. De har hatt en dårlig sesong og er nødt til å ta med seg det positive de kan. De har sagt at det er sluttspillet som gjelder, det er da de skal være best. Og dette blir en serie som kommer til å leve helt inn. Dette blir ikke avgjort på fire kamper.

Kamp to spilles i DNB Arena lørdag klokken 18.00, og kan følges direkte på Aftenbladet.no.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Eliteserien (hockey)
  3. Stavanger Oilers