Er du vår nye sportskommentator?

Sport er store øyeblikk og mektige følelser, det er tap og tårer. Men det er også store penger, mye makt og politikk. Aftenposten leter etter en kommentator som kan sette ord på alt dette.

Store opp- og nedturer i norsk idrett blir en viktig del av Aftenpostens nye sportskommentators jobb å sette ord på.

Aftenposten skal ansette en sportskommentator i 100 prosent fast stilling.

Vi ser etter en kommentator med høy kunnskap om norsk og internasjonal idrett.

  • Du må kunne analysere og forklare de viktigste nyhetshendelsene på sport, enten det er store prestasjoner i et mesterskap, en dopingsak, idrettspolitikk eller utstyrspress i barneidretten.
  • Kommentarene må baseres på godt kildearbeid i idretten.
  • Vi legger vekt på at kommentatoren evner å jobbe med egne kilder og skaffe seg ny kunnskap raskt.
  • Vi vil gjerne at du jobber tett med våre journalister på de viktigste sakene, i tillegg til å jobbe med saker på egen hånd.

Tempo er viktig i sportsjournalistikken. Derfor må du evne å treffe leseren her og nå, midt i nyhetsbildet, i tillegg til å skrive egne, dagsordensettende kommentarer. Du må ha ambisjon om å være en viktig stemme i den norske idrettsdebatten, kunne bidra både på våre skriftlige flater og i podkaster – og være Aftenpostens ansikt utad i debatten. Vi legger vekt på godt språk og god evne til formidling.

Her kan du søke

Vår ambisjon er at du skal jobbe ute i relevante idrettsmiljøer og være til stede der det skjer. Du kan gjerne utfordre den klassiske kommentarformen med nye grep.

Vi kan tilby et inkluderende og godt miljø med mye humor og blide fjes. Vi er en liten avdeling med lite gjennomtrekk. Du vil få hardtarbeidende, ambisiøse og kunnskapsrike kolleger som er gode på å snu seg rundt og jobbe sammen til det beste for trofaste og nye lesere.

Les mer om stillingen og søk her!